25 March 2019 12:55:59
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse 29. september 2010

Pressemeddelelse vedr. Kontant om indkøbsordninger.


Forældreforening kræver tilbundsgående undersøgelser af kommunale indkøbsordninger.


”Det tenderer ganske rigtigt tyveri, når offentlige institutioner betaler overpris for varer, sådan som det det blev oplyst i gårdagens udsendelse af Kontant på DR.” siger Lars Klingenberg, formand for FOLA.

”Priser som 11 kr. for en liter økologisk mælk, 4 kr. for et økologisk æg, 30 kr. for 2 kg mel ligger langt over priserne i supermarkedet. En fælles indkøbsordning skulle jo netop give kundefordele med lavere priser på varerne pga. af de store mængder. Det billede vi ser, er det stik modsatte med dyrere varer. Det er ganske enkelt ikke acceptabelt”, fortsætter Lars Klingenberg.

”Vi frygter at eksemplerne fra København og Roskilde kun er toppen af isbjerget, og derfor beder vi vores forældrenævn og forældrebestyrelser om at være særligt opmærksomme på priserne – ikke kun på fødevarer, men også på legetøj, beskæftigelsesmaterialer, IT-udstyr m.m., men også priser og kvalitet på rengøringen”, siger Lars Klingenberg, som i øvrigt mener, at Kontant-historien indeholder flere bekymrende aspekter bl.a., at oplysninger om varernes faktiske pris ikke er omfattet af den generelle aktindsigt og, at ansatte i vores daginstitutioner får pålæg om ikke at oplyse forældre eller offentlighed om prisen på de enkelte varer”.

”Når pengene fosser ud af institutionskassen, så bliver der færre penge til vores børn. De kommunale budgetter for 2011 vidner om omfattende besparelser på bl.a. daginstitutionsområdet. Vores opfordring til kommunerne skal da være, at man giver indkøbsordningerne et 360 graders eftersyn, for noget tyder på at der bliver brugt unødigt mange penge her. Samtidig kunne man måske støtte lokalsamfundet ved at placere sine indkøb dér. Det skulle da undre mig såre, hvis den lokale købmand ikke ville være både konkurrencedygtig og villig til at levere varerne til vores institutioner – til gavn for både børnene, lokalsamfundet og skatteyderne”, slutter Lars Klingenberg.

Lars Klingenberg kan træffes på tlf. 70 20 51 57 for yderligere kommentarer.

Med venlig hilsen

Lotte Hansen

Sekretariatsleder

 

2,322,443 Unikke besg