19 March 2019 06:52:18
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse 6. oktober 2010

Pressemeddelelse.

Gode daginstitutioner kan bryde den sociale arv!

 

Den sociale arv har stor betydning for børns karakterer viser en undersøgelse fra København. ”Veluddannede leger mere med deres børn, taler mere med dem og fortæller flere historier” siger Mads Meier Jæger, professor ved DPU, som også pointerer at forskellen på færdigheder, som gør børnene i stand til at tilegne sig viden, allerede er markant i 2 års alderen og at skolen ikke kan udligne forskellen.

 

”Det er altså tale om endnu en undersøgelse, som dokumenterer betydningen af den tidlige barndom og som understreger, at den tætte barn/voksen kontakt er fundamental for børns trivsel og udvikling” siger Lars Klingenberg, formand for FOLA.

 

”Og i den forbindelse spiller daginstitutionen en afgørende rolle. For vi ved at daginstitutioner med gode normeringer er blandt de bedste våben, når vi taler om at bryde med den sociale arv. Derfor er det både alvorligt, bekymrende og yderst kortsigtet, når vi i disse dage er vidne til generelle kvalitetsforringelser i vores daginstitutioner. Et stort antal børn tilbringer flertallet af deres vågne timer i daginstitutioner hvor der er så lidt tid til det enkelte barn, at det går ud over omsorgen og nærværet. Og det er vel at mærke den omsorg og det nærvær, som er så afgørende for børns trivsel og udvikling – og for chancen for at bryde den social arv.” fortsætter Lars Klingenberg

 

”Det kan kun undre os dybt, at den politiske interesse for børnenes første leveår synes nærmest ikke-eksisterende og at udgangspunktet, som det bl.a. kom til udtryk i statsministerens åbningstale i går, er at børn fødes som 6-årige”.

 

”Hvis vi som samfund vil gøre os forhåbninger om at bringe danske børn i førertrøjen i international sammen hæng, så kræver det øget fokus på og investering i førskole-alderen og frem for alt kræver det, at folketinget tager ansvar for kvaliteten i vores daginstitutioner bl.a. ved at lovgive om minimumsnormeringer i vores daginstitutioner” slutter Lars Klingenberg.

 

Lars Klingenberg kan kontaktes for yderligere kommentarer på tlf. 7020 5157

 

Med venlig hilsen

 

Lotte Hansen

Sekretariatsleder

2,318,482 Unikke besg