19 March 2019 16:09:40
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Artikel P4 Esbjerg 17. februar 2011

Artikel P4 Esbjerg 17. februar 2011. Af Mai Møller Christensen

Forældre: Vi har ikke andet valg

De børn, der må tilbringe vinterferien i en børnehave eller SFO, har forældre, som ikke har andet valg.

Sådan lyder det fra Forældrenes Landsforening, Fola, oven på DR Syds indslag om ferie-pasning.

I indslaget opfordrer forsker Ole Henrik Hansen fra Danmarks Pædagogiske Universitet forældre til at prioritere vinterferien med deres børn højere. Han får nu svar tilbage fra Fola og de sydjyske forældre.

- Min kone og jeg er begge to nødt til at arbejde, og derfor er vores femårige søn i børnehave. Det er lidt groft at sige, at børnene ikke bliver passet af deres forældre, for vi holder for eksempel ferie med ham i uge 9, siger Allan Ritter Højlund fra Felsted.

Formand for Forældrenes Landsforening, Lars Klingenberg, mener, at de mange børn i institutionerne kan være udtryk for en fleksibilitet hos forældrene:

- Så jeg tror ikke, der er børn, der konsekvent går i institutioner, mens forældrene sidder og hygger sig derhjemme.Forældre vil gerne være sammen med deres børn. Men når de måske ikke lige kæmper for at få de traditionelle ferieuger i uge 7 eller 8, kan det være et udtryk for, at de gerne vil vise sig fleksible på deres arbejde, eller de har fundet en billig ferie på en anden dato, siger Lars Klingenberg.

Susanne Boëtius er ledende psykolog og koordinator i Landsforeningen for Frie Børnehaver og Fritidshjem. Hun oplever, at forældrene deler sig i to lejre:

- De forældre, der tænker, at det er lige meget, om børnene er hjemme eller i institution, de er tilsyneladende ikke dem, der kæmper for at få ferie i vinterferien, siger hun,

Langt den største gruppe er dog forældrene, der gerne vil feriere med deres børn. Men der er sket en udvikling, hvor forældrene tager dagpasningstilbuddet for givet:

- Nogle forældre ser i dag institutionen som et serveceorgan, som bare skal være parat hele tiden. De tænker ikke over, at pasnigen også er ramt af afspadsering i ferierne. Ved at holde sit barn hjemme, kunne man jo afhjælpe personalet, så DE også kunne holde lidt ferie, siger hun.

2,318,882 Unikke besg