19 March 2019 15:59:59
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse 23 marts 2011

                                                                                                                                                                                                                                                                     

Giv vores børn grænser!

 

Images: dorthe.JPGLigesom vores børn mangler grænser for hvor mange børn der må være pr. ansat i vores daginstitutioner, så mangler de åbenlyst også grænser for hvor stor en fysisk afstand der skal være fra daginstitutionen og til såkaldte ”farlige virksomheder”

 

”Hovedprincippet må være, at både børn og forældre har en sikkerhed for at daginstitutionen ikke placeres i nærheden af farlige virksomheder” siger Dorthe Boe Danbjørg, bestyrelsesmedlem i FOLA og forælder til børn i Nyborg.

 

”Mine børns daginstitution ligger bekymrende tæt på Kommune Kemi og er en af de 49 daginstitutioner, der har farlige naboer,

Ledelsen i mine børns institution har været meget opmærksom på beredskabet, hvis katastrofen skulle ske. Og det sætter vi selvfølgelig meget pris på. Men tilsyneladende  mangler der generelt beredskabsplaner i de 49 institutioner. 

 

Det er paradoksalt, at  vi har grænser for krumningen på agurken, grænser for bebyggelse fra skel, strandbyggelinje etc. men at vi ikke har en lovmæssig grænse for den fysiske afstand fra daginstitution - og for den sags skyld boliger - til farlige virksomheder” siger Dorthe Boe Danbjørg og fortsætter ”Det er  ikke rimeligt, at den fysiske placering af fx en daginstitution er en ren kommunal beslutning og det virker meget lidt gennemtænkt, når daginstitutioner og boliger placeres så tæt på farlige virksomheder, som tilfældet er”.

 

”For fremtiden må det sikres, at placeringen sker længere væk fra de farlige virksomheder og for de eksisterende institutioner må det som minimum kræves, at kommuner og institutioner i fællesskab udarbejder deltaljerede evakueringsplaner. Hvis først katastrofen er sket er det for sent.” slutter  Dorthe Boe Danbjørg.

 

Dorthe Boe Danbjørg kan kontaktes på tlf. 26202186 

 

 

 

2,318,836 Unikke besg