25 March 2019 12:53:08
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Forældre: Nej til krav i børnehaven

TV2 Nyhederne 20. april 2011
Forældre: Nej til krav i børnehaven.

Det er et fejlskud fra regeringen, når den vil indføre landsdækkende mål for, hvad børnene i børnehaven skal kunne inden skolestart. Det mener Forældreorganisationen FOLA.

"I daginstitutionen skal børnene til­egne sig sociale, sproglige og moto­riske færdigheder, siger Lars Kling­enberg, formand for FOLA og fortsætter.

"Der er den faglige læring, som fore­går i skolen. Den sociale, motoriske og sproglige læring sker i daginstitu­tionen. Det er forud­sætningen for, at børnene kan lære i skolen."

Krav skal sikre bedre skolestart
Socialminister Benedikte Kiær (K) og undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) foreslår en lovændring, så landets daginstitutioner skal leve op til fælles mål for, hvilke kompetencer børnene har med sig, når de forlader daginstitutionerne.

"Barrieren fra børnehaven til 0. klasse kan være massiv. Ensartede krav skal sikre en bedre skolestart," siger Troels Lund Poulsen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

0. klasse i dag minder om 1. klasse
Lars Klingenberg er bekymret for, at ensartede krav dækker over, at børnene i børnehaven skal til at terpe bogstaver og tal.

"Tidligere havde børnehaveklasser de kvaliteter som daginstitutionen har i dag. Det har man fuldstændigt fjernet. I dag minder 0. klasse om den tidligere 1. klasse," siger Lars Klingenberg.

"Hvis man så stjæler det sidste år af børnenes daginstitutionsliv også, så er der ingen grænse for, hvor tidligt man kan begynde at proppe faglig lærdom ind i børnene," advarer Lars Klingenberg.

Socialministeren forventer, at fremsætte et lovforslag til efteråret.

2,322,438 Unikke besg