19 March 2019 07:19:46
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Forældre vil hellere betale mere.

P4 Syd 2.august 2011

Forældre vil hellere betale mere.

Selvom det er rart at spare penge, så er det ikke med dollartegn i øjnene, at Forældrenes Landsforening (FOLA) kan konstatere, at det i flere kommuner er blevet billigere, at få passet sine børn.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i mange syd- og sønderjyske kommuner er sket et fald i prisen på en daginstitutionsplads.

- Desværre er det som oftest bare et udtryk for, at der sker forringelser, fortæller formand for foreningen, Lars Klingenberg.

Flere lukkedage mindre bemanding
Han mener, at de billige priser hænger sammen med, at flere kommuner indfører flere lukkedage og skærer ned på bemanding, som det er sket i blandt andet Tønder og Vejen kommuner.

- Undersøgelser viser jo, at forældrene gerne vil betale den pris det koster at holde et højt niveau i daginstitutionerne, siger han.

Selvom forældrene selv har valgt at få børn, så mener han, at det i høj grad er kommunens ansvar, at der er et ordentlig børnepasningstilbud.

- Vores samfund er altså sådan bygget op, at beggge forældre skal være på arbejdsmarkedet for, at vi kan få det til at fungere både i den enkelte familie og i samfundet. Derfor er børn en investering i landets fremtid, siger Lars Klingenberg

- Og i og med at vi har indrettet samfundet sådan, så er vi også nødt til at have et offentlig pasningssystem som dels er tilpasset den tid vi lever i med krav om stor fleksibilitet på arbejdsmarkedet, men også en tid hvor samfundet hungrer efter at få flere børn for at opretholde arbejdsstyrken.

2,318,538 Unikke besg