25 March 2019 12:59:51
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse 14. september 2011

Hovedfolder: lille_boern_i_glas.pngKommunerne magter ikke opgaven - Hvem skal gribe ind inden vi taber en generation på gulvet?

  • Reduktion af bemandingen med ca. 10 pct inden for de sidste 10 år. Her af 4-5 pct. alene det sidste år
  • Øget tidsforbrug til dokumentation – også det sidste år - på trods af regeringens afbureaukratisering.
  • Samlet reduktion i tid til børnene på ca. 20 pct.

Det er billedet af den danske daginstitution, som den beskrives i ny rapport fra FOA og Bureau 2000.

”Det går tydeligvis den helt forkerte vej. Undersøgelsen bekræfter desværre vores medlemmers oplevelser i virkeligheden – at tiden til børnene hele tiden reduceres, og at specielt det sidste år har budt på drastiske forringelser”, siger Lars Klingenberg, formand for FOLA

Det er dé historier vi hører fra forældrene rundt omkring i landet – det er sådan de oplever hverdagen, med færre voksne og mindre omsorg.  Basale opgaver som bleer der ikke bliver skiftet og børn der må trøste børn, fordi der ikke er voksne til det. I en tid, hvor Danmarks økonomiske fremtid er på alles læber, er det paradoksalt, at de børn, der kommer ud af børnehaverne får stadig ringere forudsætninger i fx uddannelsessystemet. Det her er offentligt omsorgssvigt og svigt overfor fremtidens indtjeningsgrundlag – det er på tide Folketinget samlet griber ind”, fortsætter Lars Klingenberg.

Der er kun én mulig løsning på problemet for den regering, der måtte sidde efter valget: minimumsnormeringer. Vi har ingen aktier i valget, men vi har store aktier i vores børn og vores børns fremtid. Derfor så vi gerne at dette var noget alle partier havde på deres læber, så vores børns fremtid ikke påvirkes af valgets udfald. Uanset udfaldet vil vi bide os fast og presse på for at Christiansborg tager et ansvar for de mindste. Det er bydende nødvendigt for vores børns velfærd her og nu, og for vores fælles fremtid på lidt længere sigt”, siger Lars Klingenberg.

Lars Klingenberg kan kontaktes på tlf. 70205157

2,322,449 Unikke besg