25 March 2019 12:50:49
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
TV2- Nyhederne 31.10.2011

Bsparelser: Morg og far som pædagog.

Kommunerne har sparet så meget på daginstitutionsområdet, at forældre nu i stigende grad er begyndt at udføre frivilligt arbejde i deres børns dag­institutioner. Det er en "yderst betænkelig udvikling," lyder det fra pædagogernes fagforening BUPL, der bliver bakket op af Forældrenes Landsorganisation.

Overalt i Danmark er der således eksempler på, at forældre udfører ren­gøringsarbejde, håndværkerarbejde - og endda også hjælper pædagogerne med at holde øje med børnene eller tager med på udflugter pga. personalemangel.

"Det er ikke i orden, at bemandingen i daginstitutionerne på grund af besparelser er så skrabet, at forældrene nu i stigende omfang må træde til for at få hverdagen i daginstitutionerne til at hænge sammen. Man kan ikke basere den pædagogiske indsats i det offentlige på frivilligt arbejde," siger Henning Pedersen, der er formand i BUPL, til TV 2.

Én pædagog til 25 børn
Han fremhæver, at han har hørt om eksempler, hvor én pædagog har været alene med 25 børn. Han siger videre, at selv om forældre er vant til at opdrage og passe på deres egne børn, er det noget ganske andet, når der er 25 børn.

"Det kræver uddannelse at holde øje med så mange børn. Dagpasningstilbuddet skal baseres på uddannede pædagoger, der kan give børnene en tryg og indholdsrig hverdag."

Mor og far er ikke kompetente nok
Forældrenes Landsorganisation understreger, at forældrene meget gerne vil være en medspiller i deres børns daginstitution, men den trækker grænse ved, at forældre begynder f.eks. at skulle overtage pædagogernes arbejde:

"Vi som forældre er ikke kompetente nok eller har de redskaber, der skal til for at skabe et udviklingsmiljø for vores børn. Hvis forældre med forskellige baggrunde og en forskellig indstilling til pædagogik skal agere pædagoger, så bliver det et problem," siger Lars Klingenberg, der er formand for Forældrenes Landsorganisation

Hør og se hele indslaget her
2,322,403 Unikke besg