25 March 2019 12:50:22
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse 24. december 2011

Stop for lukkedage og lukkeuger.

”Det er på høje tide, at der bliver trukket i håndbremsen i forhold til antallet af lukkedage. Det er hverken acceptabelt eller i overensstemmelse med aftalen mellem KL og regeringen, at forældre tvinges til at holde ferie i bestemte uger eller at børnene rokeres rundt som flyttegods, fordi der er lukket i daginstitutionen” siger Lars Klingenberg, formand for Forældrenes Landsforening.

Med 25 lukkedage som fx Holstebro Kommune adviserer for 2012 eller 19 som er tilfældet i København er det helt umuligt at få arbejds- og familieliv til at hænge sammen” fortsætter Lars Klingenberg.

Afskaffelsen af løsrevne lukkedage har gennem de sidste år været en del af økonomiaftalen mellem Kommunernes Landsforening og regeringen. På trods af aftalen, og på trods af økonomisk kompensation til kommunerne, så ser vi nu, at 76 kommuner ud af 98 fortsætter med samme antal lukkedage i 2012 som i 2011.

”Der er helt klart brug for en holdningsændring i kommunalbestyrelserne ift lukkedage og –uger og så er der brug for en langt større gennemsigtighed i de kommunale budgetter, således at borgerne kan se den reelle besparelse på lukkedagene og ikke dén besparelse kommunen beslutter, de skal have ud af lukkedagene." slutter Lars Klingenberg.

Lars Klingenberg kan træffes på tlf.70205157 for yderligere kommentarer.

 

2,322,397 Unikke besg