19 March 2019 07:31:30
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Der skal god mad på børnebordet – Børnemadsvalg er mere end blot et valg om mad!

Pressemeddelelse fra Initiativgruppen "Børnemadsvalg 2012" i anledning af KLs Børnetopmøde 2012.

Der skal god mad på børnebordet – Børnemadsvalg er mere end blot et valg om mad!

I 2012 skal forældrebestyrelsen eller forældregruppen i størstedelen af landetsHovedfolder: Blomster.jpg kommuner stemme om hvorvidt de ønsker fælles madordning i deres barns daginstitution. I 24 kommuner er madordningerne en del af kerneydelsen i daginstitutionerne for de 0-2 årige og i bare 4 kommuner er det samme tilfældet for de 3-5 årige. I resten af kommunerne er det forældrene i den enkelte daginstitution, der tager stilling til, om der skal være madordning på institutionen eller om børnene fortsat selv skal medbringe madpakken. Ved sidste valg i 2010 sagde ca 50 procent af forældrene ja tak til fælles børnemad.

Det er et vigtigt valg, som i bund og grund handler om langt mere end for og imod den medbragte madpakke. Derfor er en række organisationer på børne- og fødevareområdet gået sammen om kampagnen ”Børnemadsvalg 2012” og har som sit første initiativ rettet en personlig henvendelse til deltagerne på KLs børnetopmøde d. 2-3. februar, om at kommunerne øger fokus på deres ansvar for at der kommer flere gode fælles madordninger.

”Et sundt måltid mad er mere end blot et spørgsmål om madpakke eller ej. Det er en langsigtet investering i forhold til børns læring/indlæring og ikke mindst i forhold til børns sundhed og trivsel. En investering, som givet vil spare samfundet for store fremtidige udgifter til livsstilsrelaterede lidelser. Derfor er det så vigtigt, at den madordning, som forældrene kan vælge udmærker sig ved at være af højere kvalitet end den medbragte madpakke og her ligger der et stort ansvar på de kommunalpolitiske skuldre.” skriver initiativet i deres folder til KLs børnetopmøde.

”Vi oplever, at børnene er begejstrede for at få serveret ny og spændende mad, at de nyder at spise maden i fællesskab, at de tør smage nye ting, fordi sidekammeraten også gør det. Derfor ligger det os meget på sinde, at vi får udbredt de gode ideer og gode madoplevelser, at vi får delt den eksisterende viden og erfaring fra institutionerne og at vi tilbyder børnene spændende, nærende, velsmagende og inspirerende mad integreret i et pædagogisk fællesskab” siger initiativet

”Børns sundhed er stadig et forældreansvar, men det er også et fælles samfundsanliggende og en meget vigtig del af det forebyggende sundhedsarbejde. De sundhedsmæssige problemer har typisk har en social slagside, så specielt dén gruppe børn vil få stor gavn af en fælles madordning med fokus på variation, kvalitet og fællesskab, men alle børn vil nyde glæden omkring bordet, mens kimen til bedre kostvaner og højere folkesundhed bliver lagt ” slutter initiativet

”Børnemadsvalg 2012” består af: Forældrenes Landsforening, FOA, BUPL, Kost & Ernæringsforbundet og Københavns Madhus.

For yderligere kommentarer, kontakt:

Lars Klingenberg, formand for Forældrenes Landsforening tlf. 70205157

Jakob Sølvhøj, formand for Pædagogisk Sektor FOA tlf. 26723182

Gina Liisborg, formand for Kost- og Servicesektoren FOA tlf. 20484935

Henning Pedersen, formand for BUPL tlf. 20204984

Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet tlf. 33414662

Anne Birgitte Agger, direktør i Københavns Madhus. Tlf. 22147284

Hent folderen til KLs Børnetopmøde her

2,318,551 Unikke besg