25 March 2019 12:58:36
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Fogh får genopfrisket sine egne valgløfter (6. september 2006)
En landsdækkende underskriftindsamling, der starter i dag, skal minde Anders Fogh Rasmussen om, at han i valgkampen lovede børn i daginstitutioner flere ansatte og bedre faciliteter. BUPL, FOA og forældreorganisationen FOLA står bag."Kommunerne skærer lige nu ned på kvaliteten i dagtilbuddene i en grad, som vi ikke har set mage til i mange år. Statsministeren skal holdes fast på, at han har lovet børnene bedre kvalitet. De 2 mia. kr. over fire år, han har sat af til de lovede forbedringer, er væk, når de kommunale besparelser modregnes. Faktum er derfor, at regeringen giver med den ene hånd, mens den tager med den anden" siger Henning Pedersen, formand for BUPL.

Underskriftindsamlingen, som skydes i gang i dag i landets aviser, løber til torsdag den 28. september. Herefter vil underskrifterne blive afleveret til statsministeren. Tirsdag d. 12. september er udpeget til landsdækkende kampagnedag.

”Daginstitutionerne skal både spare næste år og indefryse store beløb i dette års budget. Mange steder betyder det, at bygninger og legepladser ikke vedligeholdes, at forældrene fremover selv skal medbringe bleer, og at velfungerende madordninger afskaffes. Værst er det dog, at besparelserne ikke kan undgå at gå ud over pædagogtimerne. Konsekvensen er typisk færre udflugter og ringere bemanding i ydertimerne; alt sammen tiltag der forringer kvaliteten for vores børn og skaber utryghed," siger formand for FOLA, Mette Grønvaldt.

Over hele landet meldes der om store besparelser på børnepasningsområdet. Det er sammenfaldet af skattestop, lav vækstramme i kommuner, udligningsreform og kommunalreform, der giver mange kommuner problemer. I Frederikssund skal der f.eks. spares, hvad der svarer til 4.800 kr. pr. barn.

"Med initiativet håber vi at kunne råbe regeringen og de folketingspolitikere op, der bærer det afgørende ansvar for kommunernes økonomiske situation. Det alt for stramme greb om kommunernes økonomi må slækkes nu, hvis drastiske forringelser på børneområdet skal undgås," siger Jakob Sølvhøj, der er formand for den pædagogiske sektor i FOA.

Man kan skrive under på de tre organisationers hjemmesider:
www.bupl.dk
www.foa.dk
www.fola.dk (Klikker du på linket kommer du direkte ind på underskriftssiden)

Her kan man også høre, hvordan Anders Fogh Rasmussen lovede flere ansatte og bedre faciliteter, da der var valgkamp i 2005.

Lyt til Anders Fogh Rasmussen HER

Du kan også under vores download sektion finde 2 plakater - den ene til underskriftsindsamlingen.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Henning Pedersen
Formand for BUPL
Tlf. 2020 4984
Jakob Sølvhøj
Formand for FOAs pædagogiske sektor
Tlf. 26723182
Mette Grønvaldt
Formand for FOLA
Tlf. 2325 2362

2,322,447 Unikke besg