19 March 2019 07:06:37
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
NY Nordisk Skole

Forandringsrejse på dagtilbudsområdet

Hvor skal vi hen? Og hvad skal der til for at skabe forandring på dagtilbudsområdet? Sådan lød spørgsmålene på fredagens møde i dialoggruppen for Ny Nordisk Skole.

Daginstitutionerne skal skabe livsduelige og seje børn, der kan magte livets brutaliteter. Daginstitutionerne skal have en klar læringsprofil og ophæve modstillingen mellem leg og læring. Daginstitutionerne skal involvere forældrene og bryde den sociale arv.

Sådan lyder nogle få af de mange indspark i dialoggruppen om, hvordan dagtilbudsområdet ser ud, når Ny Nordisk Skole er realiseret på området. Buddene kom frem på fredagens møde i dialoggruppen for Ny Nordisk Skole, som er det tredje møde i rækken.

Hvad skal der til?

Ligesom ønskerne til fremtidens dagsinstitutioner er mange, er der også mange bud på, hvad det er, der skal til for at få praktikere og institutioner til at flytte sig mod en forandring på dagtilbudsområdet. Der blev blandt andet nævnt ord som mod, ambitioner, drive, samarbejde, tværgående læring, fokus på pædagogik og enkelhed.

Samtidig synes der at være generel enighed om, at en inspirerende ledelse, der går foran med en lyst og vilje til at skabe forandring, er helt afgørende for realiseringen af Ny Nordisk Skole.

Hvad mener du?

Dagtilbudsområdet er et af de store velfærdsområder, og favner vuggestuer, børnehaver, dagpleje, fritidshjem og klubtilbud i Danmark.

Der er cirka 300.000 børn i dagtilbud for børn mellem 0-5 år og de samlede bruttoudgifter er godt 27 milliarder kroner årligt. Cirka 97 pct. af de 3-5-årige er i dagtilbud, og der er cirka henholdsvis 17.000 og 76.000 i fritidshjem og klubber.

  • Hvilke kompetencer mener du, det er vigtigt, at vores børn og unge har i fremtiden?
  • Hvilke værdier og grundsten skal Ny Nordisk Skole bygge på?
  • Har du nogle eksempler på Ny Nordisk Skole i praksis?

Bidrag til debatten med dit indspark på nynordiskskole.dk

 

2,318,518 Unikke besg