19 March 2019 16:18:52
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Budget 2007: Der blev skåret på børneområdet (7.oktober 2007)
Pressemeddelelse.

Budget 2007: Der blev skåret på børneområdet

Sidste år gik pædagoger, pædagogmedhjælpere og forældre på barrikaderne imod nedskæringer på børne- og ungeområdet. Regeringen forsøgte at modbevise, at der ville komme nedskæringer, og kritiserede BUPL, FOA og FOLA for fejlagtige oplysninger. Nu viser en ny rapport fra AE-rådet, at der er sket forringelser.

Formand for BUPL, Henning Pedersen, siger:

”Jeg er både glad og trist over AE-rådets resultater. Glad fordi det viser, at regeringen var helt galt afmarcheret, da de kaldte demonstrerende pædagoger, forældre og pædagogmedhjælpere for socialistiske ballademagere i stedet for at anerkende deres reelle frustrationer over konkrete forringelser. Men først og fremmest trist fordi det viser, at børn og ansatte i daginstitutionerne har fået dårligere vilkår også i 2007”.

I forlængelse af den ophedede diskussion sidste år, er det især rapportens tal vedrørende antal børn pr. voksen i perioden 2006-2007, der springer i øjnene. Her peger rapporten på, at der er kommet 3,7 pct. flere børn pr. voksen i vuggestuer, 2,9 pct. flere børn pr. voksen i børnehaver og 2,4 pct. flere børn pr. voksen i aldersintegrerede institutioner. Jakob Sølvhøj, formand for FOA - Fag og Arbejdes Pædagogiske sektor, siger:

”Regeringen kan ikke længere fastholde, at det går fremad med kvaliteten, når tallene sort på hvidt dokumenterer, at det stadig går den forkerte vej. Det er et godt eksempel på, at regeringen taler meget om antallet af kroner, den har brugt på velfærd, men er mindre villig til at tale om, hvad vej det så går med kvaliteten af velfærden. For børnene handler velfærd om samvær med voksne, og det er præcis det, denne rapport peger på, der er kommet mindre af.”

Rapporten viser også, at antallet af voksne pr. barn i perioden 2001-2007 er faldet. Formand for forældreorganisationen, FOLA, Mette Grønvaldt siger:

”Rapporten understreger, at forældrene sidste år udtrykte reelle bekymringer for deres børns hverdag. En hverdag som er fuldstændig afhængig af gode fysiske rammer og tilstrækkeligt personale. Nedskæringer går ud over børnene, og de forældre, der har haft børn i institution over en årrække, fornemmer en tydelig negativ udvikling, som bliver bekræftet med denne rapport.”

Læs hele AE-rådets rapport: ”Mindre tid til børnene” på www.bupl.dk, www.foa.dk/pædagogisk eller hos FOLA.dk


For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Mette Grønvaldt

Formand for FOLA

Mobil: 23252362

E-mail: mette@fola.dk

Henning Pedersen

Formand for BUPL

Mobil 2020 4984

E-mail: hpe@bupl.dk

Jakob Sølvhøj

Formand for Pædagogisk sektor

FOA-Fag og Arbejde

mobil: 2672 3182

mail: jaks@foa.dk

2,318,894 Unikke besg