19 March 2019 06:50:47
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse om finanslovsaftalen 2013

Pressemeddelelse vedr. finanslovsaftalen 2013

Det var børnene der tabte spillet!

”Det var børnene der tabte spillet, da kommunerne fordelte deres andel af de 500 mio. kr. som var bevilget på finansloven for 2012 til bedre normeringer i børnehaver og vuggestuer, derfor ser vi med tilfredshed på, at der nu kommer øget fokus på kommunernes brug af midler som er tiltænkt bedre normeringer i dagtilbud” siger Lars Klingenberg, formand for Forældrenes Landsforening om den indgåede finanslovsaftale, hvor aftaleparterne er enige om, at der i løbet af 2013 skal ligge en opgørelsesmetode som giver et retvisende billede af normeringerne i vores daginstitutioner.

”Når der på finansloven fra 2012 blev afsat 500 mio.kr. fra 2013 og frem, så var det med et afsæt i en virkelighed, hvor almindelig omsorg for børnene og deres trivsel og udvikling er truet pga af for få ansatte i vores daginstitutioner. Og ikke for at kommunerne skulle anvende deres andel til at lappe huller i den kommunale pengekasse, sådan som 6 ud af 10 kommuner har valgt” siger Lars Klingenberg.

”Vi har sagt det adskillige gange – og siger det meget gerne igen: Vi har brug for nationale minimumsstandarder, der kan sikre vores børn voksenkontakt i deres daginstitutioner. Vi har brug for at få styrket det pædagogiske arbejde med de mindste børn og fundamentet er et minimum af ansatte til vores børn. Derfor havde vi også meget gerne set, at finansloven havde holdt fokus på minimumsnormeringer, som det nævnes i regeringsgrundlaget. Hvis vi vil bevare et godt og udviklende barneliv i vores daginstitutioner og en veluddannet og konkurrencedygtig arbejdsstyrke, så kommer vi ikke uden om investeringer i de mindste” slutter Lars Klingenberg.

Lars Klingenberg kan kontaktes på tlf. 70205157

2,318,458 Unikke besg