25 March 2019 12:55:06
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelse: Fredericia-forslag er en falliterklæring for den danske daginstitutionsmodel!

Fredericia-forslag – en falliterklæring for den danske daginstitutionsmodel!

”Den danske daginstitutionsmodel har ganske enkelt spillet fallit, når vi som det er tilfældet i Fredericia kommunes forslag, skal have skiftende forældre og ledige til at åbne daginstitutionerne inden det pædagogiske personale møder ind” siger Lars Klingenberg, formand for Forældrenes Landsforening.

”Vi skal selvfølgelig have åbningstider der matcher forældrenes arbejdstider og det fleksible arbejdsmarked. Og vi skal ikke have skiftende forældre eller ukendte ledige til at åbne eller lukke vores daginstitutioner – hverken i Fredericia eller andre kommuner” fortsætter Lars Klingenberg

”Det pædagogiske arbejde foregår fra det øjeblik barnet møder i institutionen og ikke et par timer midt på dagen. Der er en faglig årsag til at vi uddanner pædagoger. Vi sætter jo heller ikke skiftende forældre og ledige til at undervise i folkeskolen indtil læreren møder ind”.

”Gad vide om politikerne i Fredericia fuldstændig har glemt dagtilbudslovens ord om at fremme børns trivsel, udvikling og læring? En accept af den foreslåede model vil med et pennestrøg reducere gode danske daginstitutioner til børneparkering eller -opbevaring.

Jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at det er et seriøst forslag fra mennesker, som skal forvalte vores børns trivsel, udvikling og sikkerhed. 0-6 års området er et kommunalt ansvar og det ansvar må kommunerne tage på sig og prioritere det langt højere” slutter Lars Klingenberg

Lars Klingenberg kan kontaktes på tlf. 70205157

2,322,440 Unikke besg