19 March 2019 16:43:35
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Børnenes Grundlovsdag 2013

Børnenes Grundlovsdag 4. juni 2013

Der blev trommet, danset, tegnet, pustet og leget, da omkring 1000 børn og deres voksne fejrede Børnenes Grundlovsdag d. 4. juni i Hans Tavsens Park på Nørrebro i København.

For 18. år i træk er Forældrenes Landsforening medarrangør af Børnenes Grundlovsdag, hvor der sættes fokus på børns rettigheder. Årets tema var ”Børns ret til læring” og børn lærer, når de leger – også selv om det slet ikke er meningen med legen.

Vejrguderne forbarmede sig over Nørrebro. I høj sol blev der lyttet og sunget med på sangen ”Alle børn har ret”, der blev gået rundt om en enebærbusk, sunget ”Mariehønen evigglad”, blæst gigantiske sæbebobler, leget holdlege, slået på trommer, tegnet flag fra forskellige lande og gået på sansestien, hvor børnene med bare tæer kunne føle forskellen på strandsten, fåreuld og kogte spagetti.

Børn med deres pædagoger, børn fra asylcentrene og børn med deres forældre sansede, dansede, trommede og sjippede, sang, slog kolbøtter og pustede store sæbebobler. De legede, de lærte – og lige så vigtig: De havde en dejlig og oplevelsesrig dag.

Børnenes Grundlovsdag er en tilbagevendende begivenhed, som i øvrigt  fejres forskellige steder rundt omkring i landet bl.a. i Egedal, Køge, Faaborg-Midtfyn, Nyborg m.fl. I Nyborg står Nyborg Forældreorgansation - Børneparkering Nej Tak for Børnenes Grundlovsdag, som i år afholdes d. 11. juni

Vel mødt til næste år!

Organisationerne bag Børnenes Grundlovsdag er: Dansk Folkehjælp, BUPL, Børns Vilkår, Danmarks Lærerforening, DUI-LEG og VIRKE, FOA - Fag og arbejde, Forældrenes Landsforening - FOLA, Foreningen Grønlandske Børn, Frie Børnehaver og Fritidshjem, LOKK, Det Centrale Handicapråd, Red Barnet Ungdom, Ungdommens Røde Kors og Dansk Legeplads Selskab.

2,318,932 Unikke besg