19 March 2019 06:50:36
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Aftale om kommunernes økonomi 2014

Pressemeddelelse vedr. økonomiaftalen mellem regeringen og KL.

Vi skal have flere varme og veluddannede hænder ud på gul stue!

”Vi sætter pris på at aftalen har fokus på kvalitetsforbedringer på dagtilbudsområdet. For det er der virkelig brug for. Specielt på normeringsområdet har vi brug for et markant løft, hvis vi vil gøre det bedre på dagtilbudsområdet og senere på skoleområdet.” siger Lars Klingenberg, formand for Forældrenes Landsforening – FOLA, og fortsætter:

”Det er 2. år at kommunerne modtager 500 mio. kr, som ifg. finansloven var tiltænkt til bedre normeringer.  En opgørelse fra BUPL viser, at kun omkring 1/3 af kommunerne har brugt deres andel på børneområdet – færre har brugt dem som tiltænkt: til bedre normeringer” siger Lars Klingenberg, som derfor mener at beløbet burde øremærkes.

”Mange forældre har over tid oplevet, at der er blevet flere børn pr. voksen i vuggestuen, børnehaven og fritidsinstitutionen. Vi forventer at kommunerne denne gang vil overholde den indgåede aftale, hvor det pointeres, at de 500 mio. kr. skal anvendes til at løfte kvaliteten og normeringerne. Vi vil holde et skarpt øje med, at det reelt resulterer i flere pædagogiske medarbejdere i det direkte arbejde med børnene og ikke blot, som det har været i nogle kommuner i år, reducerer en planlagt besparelse” slutter Lars Klingenberg.

 

Lars Klingenberg kan kontaktes på 70205157

 

2,318,455 Unikke besg