19 March 2019 16:02:14
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse Hjørring afskaffer SFO

Hjørring trækker det første skræmmende spor efter folkeskoleforliget.

”Vi har og har haft en meget stor bekymring i forhold til børns fritid og vores pædagogiske fritidstilbud, fordi de bliver klemt af den kommende længere skoledag.

Hjørring melder sig nu på banen med det første eksempel på, hvad der kan vente vores børn, når skoledagen forlænges. Hjørring kommune foreslår slet og ret, at SFO´erne afskaffes fra næste år og erstattes af fritidstilbud bemandet med frivillige kræfter” siger Dorthe Boe Danbjørg, næstformand i Forældrenes Landsforening - FOLA.

”SFO og andre fritidstilbud er karakteriseret ved at børnene har fri og at aktiviteterne ikke er skemalagte. I fritidsinstitutionen møder vores børn, under kyndig pædagogisk vejledning, andre kulturer og socialgrupper i et ligeværdigt fællesskab. Her opstår venskaber og fællesskaber på tværs af etniske, aldersmæssige og sociale skel. Det er en unik nordisk fritidstradition, som vi som samfund skal være stolte af og værne om” fortsætter Dorthe Boe Danbjørg.

”Hjørring blæser også højt og flot på pasningsbehovet, som selvfølgelig er reelt, når der er tale om børn ned til 5-6 års alderen. Herfra skal lyde en kraftig opfordring til Hjørring, om at besinde sig og bevare børnenes SFO´er” slutter Dorthe Boe Danbjørg

Dorthe Boe Danbjørg kan kontaktes på tlf. 26202186. 

2,318,867 Unikke besg