19 March 2019 06:50:08
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse fra FOA: Forældre vil have flere voksne i børnehaverne

 

Pressemeddelelse fra FOA.


Forældre vil have flere voksne i børnehaverne.


Personalet i daginstitutionerne gør det godt, men der er alt for få af dem. Det er konklusionen på en ny undersøgelse, som Bureau 2000 har lavet for FOA og FOLA.

 

”Personalet gør deres absolut bedste med de ressourcer, som de har. Men det er ikke ensbetydende med, at det er godt nok, og det er utilfredsstillende for både personale, børn og forældre.”

 

Sådan lyder en typisk kommentar fra en formand for en forældrebestyrelse i en ny undersøgelse, som Bureau 2000 har lavet for Forældrenes Landsorganisation - FOLA og FOA.

 

9 ud af 10 forældrebestyrelser i daginstitutioner er tilfredse med den måde, personalet i institutionerne arbejder på. Men samtidig understreger de, at der ikke er personale nok. Mere end halvdelen peger i undersøgelsen på, at der ikke er tilstrækkelig med personaleressourcer i deres daginstitution. Alarmerende, mener FOA.

 

”Jeg er glad for forældrebestyrelsernes udmelding om, at personalet gør et godt stykke arbejde med de givne ressourcer på trods af de dårlige normeringer, der er på børneområdet,” siger Jakob Sølvhøj, formand for FOAs pædagogiske sektor, og fortsætter:

 

”Men selv det dygtigste pædagogiske personale er ikke tilstrækkeligt for at skabe en god daginstitution, hvis personalenormeringen er helt i bund. Mængden af personale er helt afgørende for børnenes trivsel og udvikling og for at have en god kontakt til forældrene”.

 

Mange daginstitutioner har valgt at skære i udgifterne til blandt andet vedligeholdelse og renovering af legepladser. I stedet bliver opgaverne overladt til forældrene. 6 ud af 10 forældrebestyrelser melder eksempelvis om, at forældre bidrager med arbejdskraft til udvendig vedligeholdelse.

 

Men det er ikke kun de praktiske opgaver, forældrene bidrager med gratis arbejdskraft til. 10 procent af forældrebestyrelserne fortæller også, at forældre arbejder som frivillige vikarer i forbindelse med pædagogiske dage, sygdom mv.

 

”Forældre som frivillig arbejdskraft har bevæget sig fra hyggeniveauet med at bage kager og hjælpe til ved julefesten over legepladsrenoveringer og videre, så forældre nogle steder nu fungerer som vikarer for det pædagogiske personale. Det er en alvorlig glidebane, når kommunerne begynder at erstatte pædagogisk personale med frivillig arbejdskraft," siger Jakob Sølvhøj.

 

Hent rapporten her

2,318,448 Unikke besg