25 March 2019 12:55:52
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Læserbrev - færre timer i SFOén har ikke resulteret i lavere forældrebetaling - tværtimod.

Læserbrev bragt i Fyns Stiftstidende fredag d. 7. februar 2014.

Færre timer i SFOén har ikke resulteret i lavere forældrebetaling - tværtimod.

På SFOén er der ikke loft over forældrebetalingen, sådan som det er tilfældet på det øvrige Hovedfolder: mariehons.jpgdaginstitutionsområde, derfor har det været muligt for Odense kommune, at hæve prisen på SFOén, samtidig med at  åbningstiden er indskrænket i kraft af den længere skoledag.  Reelt betyder det, at forældre med børn i SFOén er med til at finansiere den ellers gratis folkeskole.

Vi risikerer at forældre pga. økonomi føler sig pressede til at tage deres børn ud af SFOén. En månedlig udgift på mere end 2.000 kr. er en stor udgift  på børnefamiliernes budget. Børn der tages ud af SFOén mister kammeratskaber og det gode pædagogiske fritidstilbud, hvor der lægges vægt på at styrke de sociale kompetencer, hvor den innovative og kreative side udvikles og hvor samarbejde og fællesskab er i højsæde – menneskelige egenskaber som samlet bidrager til en god om harmonisk barndom.

Børn helt ned til 5-6 års alderen risikerer at blive overladt til sig selv, mens deres forældre er på arbejde. En ganske logisk slutning må være: når åbningstiden i SFOén reduceres, så reduceres forældrebetalingen tilsvarende.

Med venlig hilsen

Louise Gjervig Lehn, bestyrelsesmedlem i FOLA - Forældrenes Landsforening.

2,322,442 Unikke besg