25 March 2019 13:31:18
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse - den pressede og stressede børnefamilie

Den stressede og pressede børnefamilie.

En undersøgelse foretaget af Avisen.dk viser, at 41% af de adspurgte børnefamilier ville vælge, at én afHovedfolder: dorthe.jpg forældrene skulle blive hjemme og passe børnene, hvis det var muligt.

"Vi bliver nødt til at tage meldingen dybt alvorligt" siger Dorthe Boe Danbjørg, næstformand i FOLA, "for det er et stærkt signal om, at børnefamilierne er hårdt pressede i hverdagen"

"Vi skal som samfund give mulighed for at skabe balance, der giver tid til både familie og arbejdsliv" siger Dorthe Boe Danbjørg og fortsætter "Vi er mange forældre, som rigtig gerne vil både være aktive på arbejdsmarkedet, men samtidig være gode omsorgfulde forældre. At vælge helt at droppe arbejdsmarkedet er kun en løsning for nogle. Og i hvert fald ikke en mulighed for de mange enlige forsørgere."

Familie- og Arbejdslivskommissionen kom allerede i 2007 med en række forslag til at lette børnefamiliernes hverdag. For også dengang kneb til med balancen mellem familie- og arbejdsliv.

"Vi kan starte med at tage tråden op fra Familie- og Arbejdslivskommissionen, og samtidig lade os inspirere af vores svenske nabo, og lovgive om retten til frihed ved børns sygdom og retten til omsorgsdage. Det vil givet fjerne en stor stressfaktor i mange børnefamilier.

Hvis vi så samtidig fjerner alle lukkedage og lukkeuger i vores daginstitutioner, så er vi godt på vej til at eliminere et par væsentlige stresselementer i børnefamiliernes hverdag"

"En anden vigtig faktor er kvaliteten i vores daginstitutioner. Her skal vi sætte ind med nationale standarder for normeringer, der sikrer graden af omsorg og udvikling i  forhold til det enkelte barn. Det vil give en ro hos os forældre, hvis vi ved, at der er voksne til at trøste vores børn, hvis de er kede af det, voksne til at støtte vores børn og give dem omsorg og tryghed"

"Det er vores fælles ansvar at finde politiske løsninger, der giver balance i børnefamiliernes liv og måske oven i købet giver dem lyst til at få flere børn" slutter Dorthe Boe Danbjørg

Dorthe Boe Danbjørg kan kontaktes på 26202186

2,322,502 Unikke besg