19 March 2019 06:51:41
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse - Invester langt mere i de mindste

Invester langt mere i de mindste

Normering, gruppestørrelse og personalets uddannelsesniveau er af afgørende betydning for kvaliteten i et dagtilbud og for børns fremtidige udvikling, fastslår en ny forskningsopsamling fra Det Nationale Forskningscenter SFI.

Danske og internationale studier gennem mere end 75 år viser, at børn, der har gået i højkvalitetsdagtilbud klarer sig bedre i voksenlivet. De var i højere grad på arbejdsmarkedet, havde uddannelse, tjente mere og var mindre kriminelle.

"Alt i alt peger resultaterne på, at det samfundsøkonomisk kan betragtes som en fornuftig investering at sende børn i højkvalitetsdagpasning" konkluderer rapporten.

"På den baggrund bør vi som samfund investere langt mere i de mindste" siger Dorthe Boe Danbjørg, formand for FOLA - Forældrenes Landsforening

"Vi står midt i de kommunale budgetforhandlinger og i alt for mange kommuner peger pilen på, at man går den modsatte vej og endnu engang forringer vilkårene i vores dagtilbud i 2015.

End ikke de 500 mio.kr., som kommunerne fik på finansloven fra 2012, netop til bedre kvalitet og højere normeringer er blevet anvendt som tiltænkt. Det kalder på centrale lovfæstede minimumsnormeringer og fremadrettede øremærkninger af de 500 mio. kr., så vores børn sikres den vigtige voksenkontakt " slutter Dorthe Boe Danbjørg.

 

 Se resumé og rapport her

Dorthe Boe Danbjørg kan kontaktes på tlf. 26202186

2,318,472 Unikke besg