19 March 2019 15:59:56
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse - Alle børn har brug for leg

Alle børn har brug for leg.

"Vi er dybt uenige med Skolelederforeningen, der tilsyneladende mener, at ikke alle børn skal lege frit" siger Line Riiskjær Høi, bestyrelsesmedlem i FOLA - Forældrenes Landsforening.

"Alle børn har netop brug for at lege. Og det er vores største anke mod den nye folkeskolereform, at den fratager børn en stor del af deres fritid og dermed muligheden for leg. Børnene skal ikke være styret af voksne eller læringsaktiviteter hele dagen. I SFO, klub og fritiden er det netop vigtigt, at der er plads til, at børnene kan lege og være børn," siger Line Riiskjær Høi.

"Vi er helt på linje med forskningen som pointerer, at legen faktisk er livsvigtig" fortsætter Line Riiskjær Høi og henviser til Hans Henrik Knoop, psykolog og forsker som d. 18. oktober udtaler følgende i Berlingske: "Fri leg er den vigtigste aktivitet, hvad angår udvikling og vedligeholdelse af det, vi kalder »bløde kompetencer« – altså personlige og sociale kompetencer. I fri leg udvikler man for eksempel ægte initiativ, ansvarlighed, passion, udholdenhed, impulskontrol, sociale grænser, risikotolerance og opfindsomhed" .

"Når legen styres eller er fraværende mister børnene kreativitet, opfindsomhed og glæde. Hvordan kan nogen ønske det for vores børn og vores samfund? Det er et altoverskyggende problem, som blot understreges af Skolelederforeningens udtalelser" slutter Line Riiskjær Høi.

Line Riiskjær Høi kan kontaktes på tlf. 41565447

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2014/11/27/220742.htm

http://www.b.dk/personlig-udvikling/leg-er-livsvigtigt

http://videnskab.dk/kultur-samfund/forskere-styret-leg-giver-mindre-kreative-born

 

 

2,318,835 Unikke besg