19 March 2019 06:51:56
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse Statministerens Nytårstale

Bedre normeringer i fremtiden - Statsministerens Nytårstale.

Hovedfolder: dorthe.jpg"Vi mener, at statsministerens nytårstale er startskuddet til et valgår, hvor daginstitutionsområdet og børnefamiliernes vilkår generelt bliver prioriteret højere, for vi har brug for et samfund som både investerer i bedre normeringer og som generelt skaber større balance mellem familie og arbejdsliv” siger Dorthe Boe Danbjørg formand for FOLA - Forældrenes Landsforening.

”Vi er oprigtigt glade for at statsministeren i sin nytårstale sætter daginstitutionsområdet øverst på dagsordenen og vi er enige i, at vores børn skal sikres både tryghed, nærhed, glæde og leg" siger Dorthe Boe Danbjørg. 

”Det signalerer at regeringen også påtager sig sin del af ansvaret for de mindste  og endelig er det jo fint i tråd med regeringsgrundlaget, hvor der netop arbejdes hen mod minimumsnormeringer" fortsætter Dorthe Boe Danbjørg.

"Nationale standarder er absolut nødvendige, hvis vi vil styrke kvaliteten i vores daginstitutioner og ændre udviklingen, som gennem en årrække har været flere børn til færre ansatte. Vi ved fra forskningen at kvalitetsdaginstitutioner med et tilstrækkeligt antal veluddannede pædagogiske medarbejdere har afgørende betydning for vores børns trivsel og velbefindende her og nu, men samtidig har det betydning langt ind i voksenlivet.

250 mio. øremærkede kroner til bedre normeringer gør det selvfølgelig ikke alene, men øremærkningen af pengene er et skridt i den rigtige retning. For os er målet nationale minimumsnormeringer der sikrer 1 pædagogisk medarbejder til 3 vuggestue/dagplejebørn, 1 pædagogisk medarbejder til 5 børnehavebørn og 1 pædagogisk medarbejder til 10 SFO/fritidshjemsbørn" slutter Dorthe Boe Danbjørg. 

For yderligere kommentarer:                                                                                                                                

Dorthe Boe Danbjørg tlf. 26202186

2,318,476 Unikke besg