19 March 2019 16:02:10
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Åbent brev til alle borgmestre: Boykot omprioriteringsbidraget

Åbent brev til alle borgmestre Hovedfolder: stop_brnebesparelser.jpg

Boykot omprioriteringsbidraget. 

Kære borgmestre: Slå hælene i, lyt til forældre og personale, og boykot omprioriteringsbidraget, som vil medføre eklatante besparelser på kernevelfærden.

Som I ved tvinger omprioriteringsbidraget kommunerne til voldsomme besparelser på centrale velfærdsydelser. I skal spare 4,2 mia kr. årligt over de kommende år.

Københavns overborgmester Frank Jensen opfordrer til boykot af beslutningen, Høje Taastrups borgmester Michael Ziegler er på samme kurs og støttes af flere andre borgmestre. og Martin Damm, formand for KL udtaler, at kommunernes oprør bunder i afmagt og at kommunerne siden 2010 har sparet 11 mia kr. årligt og der er blevet 28.000 færre ansatte. En hel del af de 28.000  er pædagoger på dagtilbudsområdet.

År efter år oplever vi at vilkårene i vores dagtilbud forringes. Færre pædagogiske medarbejdere til den almindelige omsorg., og færre til praktisk omsorg som bleskift, toiletbesøg og vinkeritualer. Mindre tid til forældresamarbejde.

Som forældre ved vi godt, at kursen er helt gal og vi bliver bekræftet af forskningen, som slår fast, at investeringer i de mindste er både nødvendige og gode samfundsinvesteringer.

Vi mærker det alle sammen, når vi afleverer vores børn i børnehaven eller vuggestuen og kigger langt efter en voksen.

Området tåler ganske enkelt ikke flere forringelser. Vi har tværtimod brug for en fælles indsats, så vi atter kan få bragt omsorgen og udviklingen i højsæde. Det fordrer flere, ikke færre, voksne omkring vores børn

 

Med venlig hilsen

Dorthe Boe Danbjørg, formand for FOLA - Forældrenes Landsforening

Julie Kyndesgaard,  formand for KFO - Københavns Forældreorganisation

Flemming Linnebjerg Rasmussen, formand for OFO - Odense ForældreOrganisation

Morten Bowman, formand for ÅFO - Århus Forældreorganisation

Andreas B. Elkjær, Roskilde Forældreorganisation

Suzette Frovin, Nyborg Forældreorganisation

2,318,866 Unikke besg