19 March 2019 16:12:44
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Jo, vi skal have flere pædagoger og ikke flere lukkedage!

Jo, vi skal have flere pægoger og færre lukkedage!Hovedfolder: lille_boern_i_glas.png

Svar på Angela Brinks indlæg i Jyllandsposten 'Institutionerne skal have bedre ledere, ikke flere pædagoger'

Vi er enige i at vi ikke skal 'rutte' med vores fælles penge, men vi mangler stadig dokumentation for den reelle besparelse, når daginstitutioner holder lukkedage og lukkeuger og små børn afleveres i fremmede institutioner blandt ukendte børn og voksne. 'Det er rationelt og det sparer penge' siger du. Hvad er det vi sparer - lys og varme, måske? Men ikke personaletimer, for personalet skal under alle omstændigheder have ferie. Nu tvinges de blot til at holde ferien på de såkaldte lukkedage og lukkeuger.

Besparelsen, altså den som mange af os går rundt og tror på, er i virkeligheden blot endnu en nedskæring på børnenes hverdag. For normen er at der gives en kommunal bevilling på x antal kr. x 52 uger (eller x antal børn) til at drive institutionen, men med fx 4 ugers sommerferielukning, så skæres der i bevillingen, så den bliver på x antal kr. x 48 uger.

Så egentlig betyder lukkeuger og lukkedage blot, at besparelsen fordeles ud over alle 48 uger - altså dårligere normering med færre omsorgsfulde pædagogiske hænder året rundt samtidig med at man presser børnefamilierne og børnene, som flyttes rundt som fragtgods.

Det er en myte at lukkedage og lukkeuger er en 'nænsom' besparelse. Og det er en myte at vi kan lede os til gode normeringer. Vi har presset citronen, så der i langt hovedparten af vores daginstitutioner ikke er noget at hente på den konto. Uagtet hvor meget vi end ville.

Så, jo, vi skal have bedre normeringer, for relationen mellem børn og voksne er fundamental. Og egentlig, så véd vi det også godt, ikk´?. God ledelse er vigtig, men ikke en trylleformular.

2,318,889 Unikke besg