19 March 2019 16:01:26
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Urimelig forskel på Fritidshjem og SFO
Pressemeddelelse d. 10. november 2008

Urimelig forskel på fritidshjem og SFO.
 

En undersøgelse fra Berlingske Research viser at priserne på kommunale SFO´er er steget voldsomt.

”Resultatet af undersøgelsen skriger på et loft på forældrebetalingen på SFO´er” siger Lars Klingenberg, formand for FOLA. 

”Vi finder det ganske urimeligt, at forældre med børn i SFO ifølge lovgivningen kan betale 100% af udgiften, mens der lovgivningsmæssigt er et loft på 30% på fritidshjemmene.  Tilsyneladende benytter kommunerne den manglende lovgivning på SFO-området til at regulere de kommunale indtægter, som i virkeligheden burde reguleres over skatten”, fortsætter Lars Klingenberg.

”Vi oplever en meget uheldig social skævvridning, når priserne på SFO-pladser stiger i en sådan grad, at forældre af økonomiske grunde føler sig tvunget til at melde deres børn ud af SFO´en. Og vi taler altså om børn helt ned til 5-6-års-alderen, som så er overladt til sig selv fra endt skoledag og til forældrene kommer hjem sidst på eftermiddagen”

”Regeringen har gennem flere år haft fokus på at bryde med den såkaldte negative sociale arv. De voldsomme prisstigninger på SFO-området vil have den helt modsatrettede effekt, hvor vi risikerer, at netop de børn som har mest brug for voksenkontakt, venskaber og voksenstøtte bliver udelukket fra fællesskabet alene pga. af forældrenes økonomiske formåen eller prioritering” fortsætter Lars Klingenberg

” Vores opfordring til regeringen skal lyde: Giv børnene i SFO de samme lovgivningsmæssige vilkår, som eksisterer på fritidshjemsområdet – den eksisterende forskel er ikke rimelig”

Lars Klingenberg kan træffes på tlf. 23240779 for yderligere kommentarer.

                              
2,318,856 Unikke besg