19 March 2019 16:33:35
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Rådmand i morgenvagt

Pressemeddelelse                                                                                                                         

Hovedfolder: dorthe.jpgKommunalvalg med fokus på børnene

I dag agerede Odenses børnerådmand Susanne Crawley pædagogisk medarbejder i morgenræset i Børnehuset Niels Bohr i Odense. Rådmanden var inviteret af FOLA – Forældrenes Landsforening og Odense ForældreOrganisation. Arrangementet satte fokus på børneområdet forud for kommunalvalget.


Odenserådmand Susanne Crawley var travlt optaget på pædagogvagten i morgentimerne, hvor børnene mødte ind. Det var en typisk morgen: Nogle børn skulle tages ekstra godt imod, der skulle vinkes til mor og far og berettes om dagen derhjemme. Aktiviteter skulle sættes i gang, bleer skiftes og morgenmaden serveres til børn, der ikke havde nået at spise hjemme fra.

- Intentionen med at invitere Susanne Crawley var at få fokus på de næsten umulige forhold vi byder børnene og deres voksne i vores dagtilbud. Det er helt afgørende for de politiske prioriteringer, at vores politikere har kendskab til virkeligheden, som den ser ud på en fredag morgen. Med arrangementet vil vi gerne sætte en dialog i gang om børnenes dagligdag forud for det kommende kommunalvalg, siger Louise Gjervig Lehn, formand for FOLA – Forældrenes Landsforening.

Flemming Linnebjerg Rasmussen, formand for Odense ForældreOrganisation, uddyber:

- Som forældre oplever vi, at personalet ude i børnehusene gør deres bedste for at give børnene en god hverdag. Men mange steder i landet – også her i Odense – er det umuligt at give den omsorg og støtte, børnene har brug for. Der er simpelthen for få voksne, siger Flemming Linnebjerg Rasmussen og fortsætter:

- Vi vil gerne takke Susanne Crawley for at møde op til en morgentur ude i virkeligheden. Efter år med massive nedskæringer får Odense Kommune endelig tilført penge til børneområdet, men ”godt i gang” er langt fra fuldendt, for vi har meget at indhente. Derfor vil vi opfordre både rådmanden og de øvrige politikere i Odense og i andre kommuner – til at sætte børneområdet centralt i valgkampen.

Behov for minimumsnormeringer
Louise Gjervig Lehn tilføjer, at det et nødvendigt at der etableres lovfæstede minimumsnormeringer:

- I Danmark findes der ingen regler for, hvor mange voksne der skal være til at tage vare på vores børn i dagtilbuddene. Det er paradoksalt når vi eksempelvis har klasseloft i skolerne og når vi ved, at det har uendelig stor betydning for vores børns trivsel og udvikling, at de er omgivet af et tilstrækkeligt antal veluddannede voksne. Uden omsorg, nærvær og tætte relationer mellem barn og voksen kan vi se i vejviseren efter udvikling, trivsel og læring. Det ved vi fra forskningen, men vi handler ikke efter det, siger Louise Gjervig Lehn.

- Vi oplever alt for store forskelle på normeringerne fra kommune til kommune. Det er ikke ualmindeligt at 17 børn må dele én pædagogisk medarbejder. Derfor er det absolut nødvendigt med lovfæstede minimumsnormeringer. Altså en nedre grænse for hvor få ansatte der må være. Det er forudsætningen for at vores børn kan få den basale og helt nødvendige omsorg og at de kan udvikle sig sundt.


Yderligere kommentarer:

Flemming Linnebjerg Rasmussen, formand for Odense ForældreOrganisation på tlf. 5115 8084

Louise Gjervig Lehn, formand for FOLA – Forældrenes Landsforening på tlf. 4050 7758.

2,318,921 Unikke besg