19 March 2019 16:36:05
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse Skiftedag i Forældrenes Landsforening

Pressemeddelelse

Skiftedag i Forældrenes Landsforening

- Børnene skal være high-politics

I dag trækker en helt ny bestyrelse i arbejdstøjet i Forældrenes Landsforening (FOLA). Ambitionerne er store: Forældrenes stemme skal styrkes, kvaliteten i daginstitutionerne skal øges, og børneområdet skal gøres til high-politics.

Den politiske interesse for at sikre landets børn har været støt stigende de seneste år. Regeringen har senest afsat 1 milliard kroner til ”1.000-dages-program – en bedre start på livet”, og Mette Frederiksen vil være børnenes statsminister.

”Men det er langt fra godt nok. For vi ser også, at politikerne giver penge til området med den ene hånd, mens de tager med den anden. Og vi ser kommuner der har svært ved at yde den kvalitet landets forældre forventer at få i vores institutioner”, siger FOLAs nye Bestyrelsesformand, Signe Nielsen.

Danmark er et af de lande, hvor børn tilbringer allermest tid i en dag- eller fritidsinstitution.

”Derfor vil jeg arbejde for et massivt kvalitetsløft i vores dag- og fritidsinstitutioner og dermed en stigning i andelen af pædagogisk personale. Forældre landet over må og skal kunne aflevere deres børn i en offentlig institution med god samvittighed og sikker forvisning om, at der bliver taget godt vare på deres børn, mens de passer deres arbejde.  Det er langt fra alle forældre sikre på i dag”.

Antallet af bekymrede og utilfredse forældre er stærkt stigende. Det ses blandt andet i antallet af stigende facebook-grupper mod besparelser, læserbreve, artikler og henvendelser til politikere.

Tak for indsatsen

”Jeg vil gerne sige en stor tak til den afgående bestyrelse og bestyrelsesformand. De har blandt andet gjort en stor indsats for at sikre forældrenes stemme på Christiansborg. Et vigtigt arbejde, som bestyrelsen og jeg vil fortsætte og benytte som springbræt, når vi sætter alle kræfter ind på at udvide organisationen, styrke forældre stemmen og gøre børneområdet til high-politics”

For yderlige oplysninger kontakt Signe Nielsen, Bestyrelsesformand for FOLA på tlf.nr. 40 12 98 09 eller mail signe@fola.dk

 

 

 

 

 

2,318,924 Unikke besg