25 March 2019 13:40:46
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse vedr. lukkedage og lukkeuger
 

Også FOLA Forældrenes Landsforening kræver stop for lukkedage og lukkeuger.

”Det er ikke i orden, når løsrevne lukkedage bliver konverteret til lukkeuger” siger Lars Klingenberg, formand for FOLA. ”Det er ikke acceptabelt og i overensstemmelse med aftalen mellem KL og regeringen, at vi som forældre skal tvinges til at holde ferie i bestemte uger, fordi der er lukket i vores børns daginstitution. Det giver langt fra den fleksibilitet, som såvel forældre som arbejdsmarked har brug for” siger Lars Klingenberg.
”Ud over at vi som forældre bliver meget lidt fleksible på arbejdsmarkedet, så giver det også meget lidt fleksibilitet i familien, hvor det i forvejen kan være endog meget vanskeligt at få puslespillet til at gå op, når der skal planlægges ferie.” fortsætter Lars Klingenberg.
”At kommunerne ifg. lovgivningen skal tilbyde alternativ pasning på lukkedage og lukkeuger er ikke et reelt tilbud. Vores børn skal ikke rokeres rundt som flyttegods og langt de fleste forældre takker da også pænt nej, når deres børn i kortere eller længere perioder skal præsenteres for helt nye ansigter – såvel børn som voksne”


”Regeringen må stå ved sin del af ansvaret og sikre kommunerne reel økonomisk mulighed for at leve op til aftalen, sådan at færre løsrevne lukkedage ikke blot konverteres til lukkeuger. Samtidig må kommunen ikke se lukkedagene som en økonomisk håndbremse for at finansiere andre områder. Vi må have fleksibiliteten og selvbestemmelsen tilbage til forældrene. Som børnefamilier har vi brug for at planlægge vores ferie, så den passer med vores arbejdsplads og vores familie. Vi vil ikke dikteres af kommunale lukkeuger eller lukkedage, som er dikteret af kommunale budgetter”, slutter Lars Klingenberg.


Lars Klingenberg kan træffes på tlf. 23240779 for yderligere kommentarer.

 
2,322,521 Unikke besg