19 March 2019 16:26:41
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Åbent brev til Lars Løkke Rasmussen
Pressemeddelelse sendt kl. 15:23 søndag d. 17. maj 2009

 

Åbent brev til Venstres nye formand

Kære Lars Løkke Rasmussen

Tillykke med dit valg som formand for Venstre. Og tillykke med posten som Danmarks statsminister.

Det er mest i kraft af sidstnævnte post, at vi henvender os til dig. Vores ærinde er desværre ikke kun at gratulere. Vi hører fra vores respektive baglande, at en del kommuner har set sig nødsaget til at genåbne budgetterne for at gennemføre besparelser for indeværende år. Skal man pege på en tendens i årsagerne til kommunernes genåbninger, så peger pilen på en for lav vækstramme og på kraftigt stigende udgifter til specialområdet. Det betyder f.eks., at daginstitutionerne i Nyborg Kommune må indføre 16 lukkedage frem for seks, at Kerteminde Kommune må reducere institutionernes åbningstider, og at børnene i daginstitutioner i andre kommuner betaler for anbringelser uden for hjemmet. Det betyder, at kommunerne er tvunget til at tænke i forringelser på daginstitutionsområdet for f.eks. at få råd til, at 'Jonas' kommer i familiepleje.

Det mener vi ikke er rimeligt. Flere lukkedage og indskrænkede åbningstider nedsætter børnefamiliernes fleksibilitet betragteligt – både internt i familien, men også i forhold til et arbejdsmarked, der kræver stor fleksibilitet. Dette kan have en række meget uheldige konsekvenser for den enkelte familie. Det er heller ikke rimeligt, at kommunerne bringes i det dilemma, at de må vælge mellem 'Jonas', der har det vanskeligt, og 'Gustav', der blot har brug for det almindelige, gode, pædagogiske tilbud.

Vi opfordrer derfor til, at du under økonomiforhandlingerne mellem stat og kommune stiller den fornødne økonomi til rådighed, så vi kan bevare vores serviceniveau og gode velfærdssamfund med plads til alle børn. Sagt med andre ord: skærer vi ned på ’Gustav’ får vi sandsynligvis flere ’Jonas'er’ og det vil være en kedelig måde at bruge stadigt flere penge på.Med venlig hilsenFormand for BUPL, Henning Pedersen

og


Formand for FOLA, Lars Klingenberg

Se oversigt over kommunerne, der genåbner budgetterne på www.bupl.dk

Kontaktinformation:
Formand for BUPL, Henning Pedersen,                2020 4984        

Formand for FOLA, Lars Klingenberg,                2324 0779        

2,318,909 Unikke besg