19 March 2019 16:11:16
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
FOLA: Uacceptabel situation med lukkedage


FOLA: Uacceptabel situation med lukkedage
 
Flere steder i landet har daginstitutioner op mod 20 såkaldte lukkedage om året. Forældrenes Landsorganisation FOLA mener, det høje antal lukkedage er uacceptabelt.
Af Jesper Nørby, jny@bupl.dk

Sidste år lavede kommunerne en aftale med regeringen om at fjerne de løsrevne lukkedage i daginstitutionerne. Men ifølge Michael Engell Hansted fra interessefællesskabet Projekt Børnepasning, er lukkedagene ikke fjernet, men derimod klasket sammen i bundter, så de løsrevne lukkedage nu er blevet til lukkeuger.
I realiteten har flere kommuners daginstitutioner op mod 20 lukkedage om året.

Formanden for KL's Børne- og Kulturudvalg, Jørn Sørensen, siger til MetroXpress, at '20 lukkedage lyder af meget ', men at forældre må tage imod de pasningsmuligheder, der er.
"Det kan ikke være anderledes. Det er jo stadig professionelle, der tager sig af børnene," lyder det.

FOLA: Uacceptabelt
Formanden for Forældrenes Landsorganisation, Lars Klingenberg, mener ikke, at de professionelle fagfolk opvejer det høje antal lukkedage.

"Som forældre kan vi ikke acceptere tingenes tilstand blot fordi der er tale om "professionelle" pædagoger og medhjælpere," siger han.
Situationen, hvor forældre kan blive nødsaget til at aflevere deres børn i fremmede institutioner med ukendt personale, fordi den normale institution holder lukket, er ikke acceptabelt, påpeger han.
"Det er ikke kun en opbevaringsforanstaltning, og forældre skal og vil ikke tage til takke med "det, der er"," siger Lars Klingenberg

2,318,886 Unikke besg