19 March 2019 16:00:24
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Radioavisens 9-udsendelse på P1 tirsdag d. 6. oktober.

Radioavisens 9-udsendelse på P1 tirsdag d. 6. oktober.

 

Dion SommerForholdene i daginstitutioner er mange steder så ringe, at de kan skade børns udvikling, advarer en professor.

 

Forhold i daginstitutioner er nu så ringe, at de kan skade børns udvikling. Den salut kommer fra en psykologiprofessor som opfordrer børnenes forældre til at råbe politikerne op.

Dion Sommer er professor i udviklingspsykologi ved Århus Universitet. Han har i mange år talt varmt for at børn bør gå i vuggestue og børnehave for at fremme deres udvikling, men nu er det slut. Nedslidte institutioner og først og fremmest fortsatte nedskæringer på normeringerne kan bare ikke forsvares, mener han.

 

”Hvis det f.eks. er i vuggestuerne, så er mere end 3 børn pr. fuldtidsansat simpelthen ødelæggende for børns udvikling. Vi ved at de kommer til at tale dårligere, de bliver mere aggressive og de får vanskeligere ved at udvikle deres sociale kontakter, så man kan sige, at det er faktisk bredt hele personligheden det her går ud over” siger Dion Sommer

 

Dion Sommer føler, at han ikke længere kan anbefale forældre at sende deres børn i institution.

 

Men det er jo nemt nok for dig at sige, men hvad skal forældrene gøre?

 

”Ja, selvfølgelig er det nemt. Men jeg synes at forældre nu er nødt til at banke på dørene rundt omkring ved politikerne, for det er simpelthen der at årsagen ligger. Det er jo ikke i den enkelte daginstitution. Det er jo ikke der man er årsag til at kvaliteten er faldet. Det er simpelthen den politiske proces det her handler om” siger Dion Sommer til Erik Øtting.

 

 

 

2,318,842 Unikke besg