19 March 2019 06:52:28
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
DR P4 NORDVEST

Giv ikke gaver til børnehaven

DR P4 Nordvest 08. dec. 2009 16.58 Holbæk
Forældrebestyrelsen i børnehaven Syrenhuset i Nykøbing Sjælland har sendt en ønskeliste ud til børnenes forældre, hvor de blandt andet ønsker sig dukker, biler og en klatrevæg. Men det er ikke i orden at bede forældrene om gaver, de betaler allerede rigeligt siger Lars Klingenberg fra FOLA.

- Forældrebetalingen udgør 25-30 procent af instituionens samlede budget, og i det indgår også de pædagogiske materialer, det kan ikke være meningen at forældrene også skal være med til at finansiere det. Det er en glidebane vi er på vej ud i, siger Formand for FOLA Lars Klingenberg.

Næstformand i forældrebestyrelsen i børnehaven Syrenhuset Jan Stormgaard medgiver at det ikke er forældrenes ansvar at give institutionen gaver - vi taler jo også kun om ØNSKER, siger han.

Lars Klingenberg fra FOLA mener i øvrigt at det er problematisk hvis institutioner modtager legetøj hvis oprindelse man ikke kender til. Det kan indeholde hormonforstyrrende stoffer, måske er det slidt og ved at falde fra hinanden. Når institutionen ikke selv køber legetøjet ved man jo ikke hvor det kommer fra, siger Lars Klingenberg.

 

2,318,485 Unikke besg