19 March 2019 15:59:18
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Artikel Nordjyske.dk

Artikel Nordjyske.dk 12.12.2009

Få nordjyske klager over daginstitutioner. Nogle kommuner har slet ingen.

Enten er der slet ikke noget at klage over, eller også er de nordjyske forældre meget tilbageholdende, når der skal klages over børnehaven eller vuggestuen.

NORDJYSKE Medier har bedt om aktindsigt i samtlige klager på området i 2007-2009 i alle nordjyske kommuner. I alt er der registreret 36 klager i flere hundrede nordjyske institutioner.

Jakob Lindahl er næstformand i Forældrenes Landsforening, og de få klager overrasker ham ikke.

- Jeg tror, at de fleste forældre har en følelse af, at de meget nødigt vil lægge sig ud med personale eller ledelse, fordi man selvfølgelig nødig vil have, at personalet ser sig sur på én og dermed ikke tilgodeser ens barn, siger Jakob Lindahl.

Klager er velkomne

Gribskov Kommune har som en af landets eneste kommuner besluttet at gøre noget ved området. Derfor understreger man over for forældre til børn i daginstitutionerne at klager er velkomne.

- Man skal bruge klagerne ind i en forbedringskultur i stedet for at forsvare det bestående, siger vicekommunaldirektør Inger Marie Vynne.

- Jeg kan ikke se noget problem i at have sådan en klar klagevejledning. Jeg kan dog ikke se, at det ville løse en masse problemer, der i dag står og er uløste, siger Inge Jensen, formand for BUPL Nordjylland.

Jakob Lindahl er uenig i synspunktet fra pædagogernes kredsformand.

- Daginstitutionerne er utroligt pressede på kerneydelserne, og en bedre klagekultur kunne være med til at synliggøre det, og kommunerne ville få et bedre indtryk af, hvad der rør sig blandt forældrene, pointerer han.

 

2,318,826 Unikke besg