19 March 2019 07:28:23
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Nyhed Ritzau
Forældre fatter ikke flugt fra madordning

Hvis politikerne dropper madordning til børn nu, så bliver det aldrig til noget, advarer forældreforening. Der var ikke sat penge nok af, lyder kritikken.

d. 13.januar 2010 17:43 Ritzau.

Det er så trist, at politikerne nu nærmest står i kø for at droppe obligatorisk madordning til landets børn. Ordningen skulle jo netop lære de børn om kost og hjælpe mod et stigende fedmeproblem, lyder det fra Lars Klingenberg, formand for Forældrenes Landsforening.

Han ærgrer sig over, at forligspartierne bag ordningen ikke en gang har tålmodighed til at se, hvordan det bliver gennemført rundt om i kommunerne.

- Det er da mærkeligt. Den har eksisteret i lidt over en uge, og meget få kommuner har endnu gennemført den, siger Lars Klingenberg.

Han peger på, at hverken regeringen eller kommunerne har fattet, hvor meget der skal til for at få en ordentlig madordning. Derfor vil der fortsat komme historier om mærkelige og uforståelige løsninger i forskellige kommuner. Alligevel mener Lars Klingenberg, at ordningen er en god idé.

- Den har bare været underfinansieret fra begyndelsen. Ingen politiker vil for alvor tage hånd om det, og så ender det med, at denne ordning aldrig nogensinde bliver til noget. Hvis den falder nu, bliver det helt sikkert resultatet, siger formanden for forældrenes landsforening.

Kommunernes forening, KL, og regeringen blev sidste år enige om at afsætte 400 millioner kroner ekstra, men de penge blev ifølge Lars Klingenberg ikke øremærket.

- Det sagde vi også dengang, så kommunerne var jo i deres gode ret til at bruge pengene, som de ville, siger Klingenberg og tilføjer:

- Det er frustrerende at se på, for det er vores børn, det her handler om. De bliver kastebold i et projekt, som politikerne ikke ville betale for.

2,318,544 Unikke besg