25 March 2019 13:41:58
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
158.748 underskrifter til Anders Fogh Rasmussen
Repræsentanter fra FOLA, FOA og BUPL afleverede mandag 158.748 hilsner fra befolkningen til statsminister Anders Fogh Rasmussen. Underskrifterne skal minde statsministeren om, at han i valgkampen omgivet af børnehavebørn og bålstegte pandekager lovede bedre kvalitet og mere personale i daginstitutionerne.

"Påmindelsen er nødvendig i en tid, hvor det går i den stik modsatte retning af valgløfterne ude i kommunerne. Forældrene kan se med deres egne øjne, at personalet er stresset, og at der er for lidt af det. Særligt forældre, der har haft børn i institution over en årrække, ser tydeligt forringelser," siger Mette Grønvaldt, formand for forældreorganisationen FOLA.

De 158.748 underskrifter er fra den 6. september samlet på internettet, i institutionerne og på gader og stræder.

"Det store antal underskrifter er samlet på kort tid og kan forhåbentlig overbevise regeringen om, at den har et alvorligt problem. Folk kan simpelthen ikke få øje på valgløfterne ude i den kommunale virkelighed. Regeringen må indse, at vækstrammen er for lille, og at det ikke er rimeligt, at det bliver børnene, der betaler for kommunalreformen," siger Jakob Sølvhøj, formand for FOA's pædagogiske sektor.

De tre organisationer vil nu tage initiativ til en arbejdsgruppe, der skal fremlægge et bud på, hvordan man får de ressourcer, der er til rådighed ude i institutionerne, til at harmonere bedre med de politiske ambitioner. Organisationerne inviterer derudover regeringen til et konstruktivt samarbejde, der skal bilægge den store talstrid, der har huseret i medierne de sidste uger, blandt andet om antallet af børn per voksen.

"Underskrifterne vidner om, at det går alt for langsomt med valgløftet om mere personale og bedre faciliteter i daginstitutionerne. Der er ingen tvivl om, at regeringen nok skal afsætte de 2 mia. kr. i regeringsperioden, som er lovet til at indfri valgløftet, og de fleste af pengene vil formentlig blive udmøntning tæt på næste valg. Men foreløbigt har regeringen udelukkende brugt pengene til puljer og projekter, som kan være gode nok, men som ikke giver det løft af den daglige standard i form af flere hænder, som der er så hårdt brug for. Og det er altså flere hænder, regeringen har lovet. På det punkt kan vi konstatere, at det går den helt forkerte vej," siger Henning Pedersen.For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Mette Grønvaldt
Formand for FOLA
Tlf. 23252362


Henning Pedersen
Formand for BUPL
Tlf. 20204984


Jakob Sølvhøj
Formand for FOA's pædagogiske sektor
Tlf. 26723182

2,322,522 Unikke besg