19 March 2019 07:33:45
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Artikel Avisen.dk 13. maj 2010

Forældre: Pædagoger skal også arbejde mere.

Skal vi arbejde længere, skal børnehaverne holde længere åbent, siger forældre. Ny måling understreger frustration over korte åbningstider.

"Vi vil have længere åbningstider".

Sådan lyder opråbet til børnehaver og vuggestuer fra et flertal af danskerne, der mener, at daginstitutionerne lukker alt for tidligt.

Det viser en spritny meningsmåling, som Wilke har foretaget for Nyhedsbureauet Newspaq.

Her siger 55 procent, at institutionerne lukker for tidligt - kun 26 procent mener ikke, at der er noget problem i dag.

Målingen kommer oveni, at Socialdemokraterne og SF netop har præsenteret deres Fair Løsning-plan, som blandt andet lægger op til, at danskerne skal arbejde mere.

Men skal de det, kræver forældreforeningen FOLA også, at oppositionen kigger på åbningstiderne i vuggestuer og børnehaver.

"Jeg vil ikke forholde mig til det politiske i planen - det gør vi principielt ikke. Men hvis vi skal arbejde mere, så må institutionernes åbningstider følge med," siger FOLAs formand, Lars Klingenberg, til Newspaq.

Han mener, at der allerede nu er problemer med for korte åbningstider.

"Mange steder kan forældre ikke nå at hente deres børn. Men institutionerne skal holde åbent efter de behov, som forældrene har," mener Klingenberg, der også kritiserer den seneste tids store stigning i antallet af lukkedage i mange institutioner.

Hos SF og Socialdemokraterne er man opmærksomme på problemet.

"Jeg forstår udmærket bekymringen. Mange institutioner lukker tidligere og tidligere, og der kommer flere og flere lukkedage. Derfor er det også en forudsætning for vores plan, at der tilføres flere penge til institutionerne mod at lukkedagene forsvinder, og åbningstiderne udvides," siger familieordfører Pernille Vigsø Bagge til Newspaq.

Ifølge Pernille Vigsø Bagge vil en kommende S-SF-regering sætte op mod en halv milliard kroner af til at løse problemet.

I pædagogernes fagforening BUPL er man åben over for at slukke og lukke i vuggestuer senere end nu.

"Vi er helt med på at holde længere åbent i institutionerne. Men det kræver, at kommunerne får tilført flere ressourcer," siger næstformand Birgitte Conradsen til Newspaq.

Hun understreger, at de korte åbningstider er skidt for alle, da det giver unødig stress hos både voksne og børn.

2,318,554 Unikke besg