19 March 2019 16:00:28
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Fogh dukkede ikke op til huskekage
Statsministeren holdt sig væk, da tre foreninger mandag afleverede over 150.000 underskrifter og en huskekage i protest mod besparelser på børneområdet.

- Glasuren er godt nok krakeleret lidt. Der er faktisk en stor revne ned gennem Fogh. Men det skal han nu ikke lægge så meget i, det må være sket under transporten, skæmtede BUPL's formand, Henning Pedersen.
Han afleverede mandag sammen med fagforeningen FOA og forældreorganisationen FOLA en marcipanbelagt huskekage og 158.748 underskrifter mod besparelser i landets daginstitutioner i Statsministeriet.

Den store marcipankage havde to glasurbilleder af en smilende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), der er på besøg i en børnehave. Under billedet står der "husk, hvad du lovede" - en henvisning til Foghs valgløfte om bedre børnepasning. Selvom statsministeren ikke var til stede til at modtage kagen, håber de tre foreninger, at han alligevel fanger beskeden.

- Antallet af underskrifter har overgået mine forventninger. Det viser, at rigtig mange over hele landet har hørt regeringens valgløfter, men i praksis oplever forringelser af vilkårene. Nu er Anders Fogh her ikke til at tage imod, men vi håber, at hans embedsmænd vil nyde kagen. Og mon ikke statsministeren også får budskabet, siger Henning Pedersen.

Underskrifterne var samlet i 55 kasser, og der opstod en trafikprop ved indgangen til Statsministeriet, da medlemmer fra de tre organisationer fik lov til at stille kasserne lige inden for ministeriets glasdør. Samtidig forsøgte statsministerens pressechef ihærdigt at genne pressen ud, så de tre foreninger ikke kunne bruge Statsministeriets indgangsparti til at holde pressemøde i.
Blandt kassebærerne var flere medlemmer af bestyrelsen i forældreorganisationen FOLA. Selvom den seneste tids aktioner bliver kritiseret skarpt af statsministeren, er foreningens formand ikke bange for, at forældrene bliver spændt for en faglig kamp organiseret af de store fagforbund.
- Som organisation spænder vi over mange politiske partier og mange holdninger. Men her er der tale om alvorlige besparelser, som rammer vores børn. Det kan forældrene godt se, og det vidner de mange underskrifter også om, siger Mette Grønvaldt fra FOLA.Kilde Ritzau den 2.10.2006
2,318,843 Unikke besg