19 March 2019 06:56:38
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse 18. august 2010

Pressemeddelelse vedr. lukkedage og lukkeuger.

 

Små børn smides på gaden, når kommune lukker skolefritidsordningen i 4 uger!

 

”Det er hverken acceptabelt eller i overensstemmelse med aftalen mellem KL og regeringen, at vi som forældre skal tvinges til at holde ferie i bestemte uger, fordi der er lukket i vores børns dag- eller fritidsinstitution. Det giver langt fra den fleksibilitet, som såvel forældre som arbejdsmarked har brug for”, siger Lars Klingenberg som kommentar til Projekt Børnepasnings undersøgelse, som viser en markant stigning i antallet af lukkedage i daginstitutionerne.

 

 

”At kommunerne iflg. lovgivningen skal tilbyde alternativ pasning på lukkedage og lukkeuger er ikke et reelt tilbud – vores børn skal ikke rokeres rundt som flyttegods løsrevet fra den tryghed og pædagogiske hverdag, som er vigtig for deres udvikling. Langt de fleste forældre takker da også nej til ”nødpasning”. Men situationen er om muligt endnu værre for forældre og børn i bl.a. Odder kommune, hvor man tilsyneladende helt ser bort fra forpligtelsen, når vi taler om skolefritidsordninger, og fra næste år holder ferielukket i SFO´en uden at tilbyde alternativ pasningsmulighed”, siger Lars Klingenberg.

 

”Det er helt uforsvarligt og sætter både børn og forældre i en meget uheldig situation. Børn i SFO´en er ikke store børn, men børn ned til 5-6 års-alderen, der ikke kan være uden en voksen, og man kan ikke forvente at disse familier kan finde alternative pasningsmuligheder, hvis man ikke selv har mulighed for at tage ferie”, fortsætter Lars Klingenberg. ”Det er ganske enkelt ikke godt nok, og vi vil nu rette henvendelse til Folketinget og bede om en vurdering af tiltaget, som tilsyneladende er en del af flere kommuners spareforslag for til budget 2011”, slutter Lars Klingenberg.

 

 

Lars Klingenberg kan træffes på tlf. 70205157 for yderligere kommentarer.

 

Med venlig hilsen

 

Lotte Hansen

Sekretariatsleder

                                           

2,318,499 Unikke besg