Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
DR P4 NORDVEST

Giv ikke gaver til børnehaven

DR P4 Nordvest 08. dec. 2009 16.58 Holbæk
Forældrebestyrelsen i børnehaven Syrenhuset i Nykøbing Sjælland har sendt en ønskeliste ud til børnenes forældre, hvor de blandt andet ønsker sig dukker, biler og en klatrevæg. Men det er ikke i orden at bede forældrene om gaver, de betaler allerede rigeligt siger Lars Klingenberg fra FOLA.

- Forældrebetalingen udgør 25-30 procent af instituionens samlede budget, og i det indgår også de pædagogiske materialer, det kan ikke være meningen at forældrene også skal være med til at finansiere det. Det er en glidebane vi er på vej ud i, siger Formand for FOLA Lars Klingenberg.

Nordvestnyt 8. december 2009

FOLA: Dybt problematisk

Nordvestnyt 08. december 2009 09:18 Af EVA LYNG JOHANSEN 
NYKØBING

Næstformand for Forældrenes Landsforening mener, at det er et grundlæggende problem, at forældre udover deres egen forældrebetaling skal bidrage med legesager i daginstitutioner. Legetøj skal være inkluderet i forældrebetalingen. Det mener Forældrenes Landsforening (FOLA), som på landsplan varetager forældrebestyrelsers, forældreråds og forældrenævns interesser.


- Nogle gange får forældre et valg mellem, at der bliver skåret i normeringerne eller på legetøjet. Det er dybt problematisk, for så hedder forældrebetalingen jo ikke 2.500 kroner, men 2.500 plus, siger Anders Lindahl, som er næstformand for Forældrenens Landsforening.

- Der er en fare for, at hvor en stærk forældregruppe godt kan løfte opgaven, så kan der være mere socialt belastede områder, hvor forældregruppen ikke er så stærk, at den kan løfte opgaven, siger næstformanden.

Artikel TV2 Nyhederne

"Uforsvarlig børnepasning i dag"
TV2 Nyhederne 30-11-09: 06:48 | af: jely

Små børn må vente længere på trøst og tør ble, når hver femte kommune næste år sparer på personalet i daginstitu­tionerne. Et skrækeksempel på skrabede normeringer finder man i Hillerød, hvor forældre kan møde et rødt skilt eller bogstavet C, når de afleverer deres barn. Det betyder, at der er så få pæ­da­go­ger og medhjælpere, at 'pas­ningen er på grænsen af det forsvarlige'. Det skriver metroXpress.

Tre gange er forældre blevet ringet op på arbejdet og bedt om at hente deres børn, fordi der var for lidt personale.

"Forældre tages som gidsler og må leve med den sorteste samvittighed både over for børn og arbejdsgivere," siger Lars Klingenberg, formand for Forældrenes Landsorganisation.

Pressemeddelelse 29. nov 2009

Vores medlemmer er ikke venstreorienterede mafiamedlemmer.

”Vores medlemmer er ikke en del af en organiseret venstreorienteret børnemafia, som det fremgår af en artikel i Politiken d.d. Vores lokale forældrenævn er nøjagtig lige så forskelligt sammensat som resten af samfundet - dvs. folk som stemmer fra det yderste højre til det yderste venstre og folk, der har forskellige - og stærke - kompetencer og ressourcer”, siger Lars Klingenberg, formand for FOLA, der kun kan forklare nogle journalister og politikeres sammenblanding af interessepolitik, fagpolitik og politiske fløje som manglende research og indsigt.

”Men vi forældre har – uanset politisk observans – ét fælles projekt: vores børns trivsel. Når vi i en lang række kommuner har oplevet forældre sætte fokus på normeringerne i daginstitutionerne skyldes det jo ikke en mafiabevægelse eller venstrefløjskampagne, men derimod, at vi for alvor oplever, at besparelser på området gør ondt. Vi er nået et niveau, hvor det er daginstitutionens absolutte kerneydelse: tiden til vores børn, som står for skud. Det betyder mindre omsorg, mindre dialog, ringere trivsel og udvikling for vores børn. Den udvikling er ganske ikke acceptabel hverken for socialisten, liberalisten eller for den sags skyld det danske samfund”, fortsætter Lars Klingenberg.

Fælles pressemeddelelse forældrenævn-forældregrupper


Offentligt omsorgssvigt?

”Det er hårde ord, men ikke desto mindre så henfører vilkårene i rigtig mange af vores daginstitutioner tanken på, om der i virkeligheden er tale om 'offentligt omsorgssvigt' ”, siger en række forældresammenslutninger rundt omkring i landet.

 

”Vi ved, at gode normeringer giver en samfundsmæssig merværdi i form af mere velfungerende børn, unge og voksne (SFIs forskningsoversigt om ”Børnehavens betydning for børns udvikling). Vi ved, at er der flere end 3 vuggestuebørn til én voksen er der betydelig risiko for, at det går ud over børns trivsel og udvikling. Alligevel skal vi lede meget længe for at finde institutioner med den normering forskerne anbefaler (Dion Sommer http://fola.dk/mintid/news.php?readmore=14)”

Lukkedage og lukkeuger besværliggør børnefamiliernes hverdag


Lars Klingenberg, formand for FOLA

Der er stor forskel på hvor mange lukkedage og lukkeuger kommunerne har indført. Tidligere på året fik kommunerne tilført 65 mio. kr. til at nedbringe antallet af lukkedage. Alligevel så oplever vi fortsat at nogle kommuner har rigtig mange lukkedage f.eks. har Stevns Kommune 12 lukkedage.

Se FOLAs formand Lars Klingenberg på TV2 Øst.

Mindre tid til omsorg i børnehaverne - artikle Berlingske Tidende
Udklip af artikel Berlingske Tidende 7. november 2009 af Nikolaj Rytgaard 

Hos Forældrenes Landsforening, en paraplyorganisation for forældrebestyrelser, får man et stigende antal henvendelser fra forældre, der er utilfredse med tilstanden i deres daginstitution.

»Fremtrædende forskere inden for området siger meget markant, at vi har store problemer. Så det er faktisk kun politikerne, der ikke helt har fået øjnene op for det,« siger formand Lars Klingenberg, der mener, at investeringen i dagtilbuddene betaler sig på lang sigt.
»Man er nødt til at prioritere det her område. Ellers skaber man større sociale og økonomiske problemer senere i børnenes liv. Det kan være, de udgifter man sparer i børne- og ungdomsforvaltningen nu, senere skal bruges i socialforvaltningen«.

Pressemeddelelse 14. oktober 2009

Lars Klingenberg, formand for FOLAPressemeddelelse vedr. KL´s temperaturmåling.


Useriøst at spørge forældrene om deres børn er glade for deres børnehave.


”Det er decideret useriøst og ressourcespild at undersøge om børn er glade for at gå i børnehave og herefter anvende resultatet som et objektivt parameter for kvaliteten i vores daginstitutioner”, siger Lars Klingenberg, formand for FOLA som kommentar til KL's temperaturmåling på daginstitutionsområdet.

 

Pressemeddelelse 8. oktober
Lars Klingenberg, formand for FOLAForældre i hele landet ønsker minimumsnormeringer.

Så enkelt lyder konklusionen på en undersøgelse blandt forældre, foretaget af Capacent for BUPL. 

”Undersøgelsen bestyrker os i vores krav om, at folketinget må påtage sig et ansvar og lovgive omkring minimumsnormeringer”, siger Lars Klingenberg 

”Normeringerne er under pres i rigtig mange kommuner og har været det i en årrække. Og når vi så samtidig ved, hvor stor betydning det har for vores børns liv, at der er tilstrækkeligt med varme, veluddannede og nærværende hænder omkring dem, så findes der ingen rigtig gode og holdbare argumenter for ikke at fastsætte minimumsnormeringer”, siger Lars Klingenberg.

Børn: Shhh ... I larmer
Udklip af Metroexpress 7. oktober 2009 Af Charlotte Holst.

»Hvorfor gælder arbejdsmiljøloven kun for voksne? Her er der regler for, hvordan lokaler skal være indrettet, hvor højt støjniveauet må være og så videre. Hvorfor gælder dette ikke for børn? Børne­haven er jo deres arbejdsplads.« siger Lars Klingenberg, formand for FOLA til Metroexpress.
Radioavisens 9-udsendelse på P1 tirsdag d. 6. oktober.

Dion SommerForholdene i daginstitutioner er mange steder så ringe, at de kan skade børns udvikling, advarer en professor.

 

Forhold i daginstitutioner er nu så ringe, at de kan skade børns udvikling. Den salut kommer fra en psykologiprofessor som opfordrer børnenes forældre til at råbe politikerne op.

Dion Sommer er professor i udviklingspsykologi ved Århus Universitet. Han har i mange år talt varmt for at børn bør gå i vuggestue og børnehave for at fremme deres udvikling, men nu er det slut. Nedslidte institutioner og først og fremmest fortsatte nedskæringer på normeringerne kan bare ikke forsvares, mener han.

 

2,213,183 Unikke besøg