19 March 2019 16:00:56
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Mindre tid til omsorg i børnehaverne - artikle Berlingske Tidende
Udklip af artikel Berlingske Tidende 7. november 2009 af Nikolaj Rytgaard 

Hos Forældrenes Landsforening, en paraplyorganisation for forældrebestyrelser, får man et stigende antal henvendelser fra forældre, der er utilfredse med tilstanden i deres daginstitution.

»Fremtrædende forskere inden for området siger meget markant, at vi har store problemer. Så det er faktisk kun politikerne, der ikke helt har fået øjnene op for det,« siger formand Lars Klingenberg, der mener, at investeringen i dagtilbuddene betaler sig på lang sigt.
»Man er nødt til at prioritere det her område. Ellers skaber man større sociale og økonomiske problemer senere i børnenes liv. Det kan være, de udgifter man sparer i børne- og ungdomsforvaltningen nu, senere skal bruges i socialforvaltningen«.

Pressemeddelelse 14. oktober 2009

Lars Klingenberg, formand for FOLAPressemeddelelse vedr. KL´s temperaturmåling.


Useriøst at spørge forældrene om deres børn er glade for deres børnehave.


”Det er decideret useriøst og ressourcespild at undersøge om børn er glade for at gå i børnehave og herefter anvende resultatet som et objektivt parameter for kvaliteten i vores daginstitutioner”, siger Lars Klingenberg, formand for FOLA som kommentar til KL's temperaturmåling på daginstitutionsområdet.

 

Pressemeddelelse 8. oktober
Lars Klingenberg, formand for FOLAForældre i hele landet ønsker minimumsnormeringer.

Så enkelt lyder konklusionen på en undersøgelse blandt forældre, foretaget af Capacent for BUPL. 

”Undersøgelsen bestyrker os i vores krav om, at folketinget må påtage sig et ansvar og lovgive omkring minimumsnormeringer”, siger Lars Klingenberg 

”Normeringerne er under pres i rigtig mange kommuner og har været det i en årrække. Og når vi så samtidig ved, hvor stor betydning det har for vores børns liv, at der er tilstrækkeligt med varme, veluddannede og nærværende hænder omkring dem, så findes der ingen rigtig gode og holdbare argumenter for ikke at fastsætte minimumsnormeringer”, siger Lars Klingenberg.

Børn: Shhh ... I larmer
Udklip af Metroexpress 7. oktober 2009 Af Charlotte Holst.

»Hvorfor gælder arbejdsmiljøloven kun for voksne? Her er der regler for, hvordan lokaler skal være indrettet, hvor højt støjniveauet må være og så videre. Hvorfor gælder dette ikke for børn? Børne­haven er jo deres arbejdsplads.« siger Lars Klingenberg, formand for FOLA til Metroexpress.
Radioavisens 9-udsendelse på P1 tirsdag d. 6. oktober.

Dion SommerForholdene i daginstitutioner er mange steder så ringe, at de kan skade børns udvikling, advarer en professor.

 

Forhold i daginstitutioner er nu så ringe, at de kan skade børns udvikling. Den salut kommer fra en psykologiprofessor som opfordrer børnenes forældre til at råbe politikerne op.

Dion Sommer er professor i udviklingspsykologi ved Århus Universitet. Han har i mange år talt varmt for at børn bør gå i vuggestue og børnehave for at fremme deres udvikling, men nu er det slut. Nedslidte institutioner og først og fremmest fortsatte nedskæringer på normeringerne kan bare ikke forsvares, mener han.

 

Pressemeddelse - Ny forskningsoversigt fra SFI

Lars Klingenberg, formand for FOLATid til vores børn - Ny forskningsoversigt[i] fra SFI understreger vigtigheden af kvaliteten i vores daginstitutioner.

 

”Daginstitutioner med engagerede og nærværende pædagoger er hvad danske forældre ønsker sig” siger Lars Klingenberg, formand for FOLA ”og vi bliver bekræftet i vores krav om gode normeringer med minimum 1 voksen til 3 vuggestuebørn, 1 voksen til 5 børnehavebørn og 1 voksen til 10 fritidshjems/SFO-børn, når vi i dag læser SFIs forskningsoversigt, som netop dokumenterer at gode daginstitutioner med gode normeringer er en rigtig fornuftig samfundsøkonomisk investering” fortsætter Lars Klingenberg

Vuggestueforældre betaler kassen for mad
Klip fra Børn & Unge af Gitte Rebsdorf.

Vuggestueforældre betaler kassen for mad  

Halvdelen af landets kommuner agter at hæve betalingen i vuggestuerne, når de indfører madordning. Dermed risikerer forældre at komme til at betale to gange for mad. 

I Forældrenes Landsforening, FOLA, tager formanden Lars Klingenberg afstand fra taktsstigningerne på vuggestueområdet.
»Det er urimeligt at ramme forældre, som allerede betaler i forvejen. Forældrene får jo ikke noget for det de skal betale ekstra. Og det er ikke småbeløb. En vuggestueplads koster typisk omkring 3000 kroner, så med stigningerne kan en plads nemlig løbe op mellem 3600 og 3700 kroner. Det er et stort beløb, « siger Lars Klingenberg.

Kampagne "Min Tid"

Pressemeddelelse udsendt 24. september 2009

”Min tid - Tid til mig og mine venner"


Landsdækkende kommunalvalgskampagne med fokus på tid til børn.

FOLA – Forældrenes Landsforening sætter i tæt samarbejde med forældrenævn og forældrebestyrelser i hele landet fokus på daginstitutionernes kerneydelser.

”Vi ser den samme tendens over hele landet” siger Lars Klingenberg, formand for FOLA. ”I Middelfart, Vejle, Stevns, Hillerød, Egedal osv. står vores daginstitutioner for skud, når de kommunale budgetter vedtages, og sådan har det set ud i mange kommuner de sidste mange år”.

Igennem en årrække har vi oplevet, at færre ansatte skal drage omsorg for flere børn i vores daginstitutioner. I samme periode er de ansatte i vores daginstitutioner blevet pålagt flere og flere gode, men tidsrøvende opgaver, som eksempelvis pædagogiske læreplaner, virksomhedsplaner, miljøvurderinger, sprogtests osv.

FOLA: Uacceptabel situation med lukkedage

Uddrag fra Børn&Unge
Af Jesper Nørby, jny@bupl.dk

FOLA: Uacceptabelt
Formanden for Forældrenes Landsorganisation, Lars Klingenberg, mener ikke, at de professionelle fagfolk opvejer det høje antal lukkedage.

"Som forældre kan vi ikke acceptere tingenes tilstand blot fordi der er tale om "professionelle" pædagoger og medhjælpere," siger han.
Situationen, hvor forældre kan blive nødsaget til at aflevere deres børn i fremmede institutioner med ukendt personale, fordi den normale institution holder lukket, er ikke acceptabelt, påpeger han.
"Det er ikke kun en opbevaringsforanstaltning, og forældre skal og vil ikke tage til takke med "det, der er"," siger Lars Klingenberg

Dybt bekymrende udmelding fra KLs børne- og kulturformand Jørn Sørensen

 

Pressemeddelelse Udsendt d. 17. september 2009.

 

”Dybt bekymrende udmelding fra KLs børne- og kulturformand Jørn Sørensen.

 ”Det gør mig dybt bekymret, når formanden for KLs børne-og kulturudvalg Jørn Sørensen, udtaler til MetroXpress, at "20 lukkedage lyder af meget, men forældrene må tage imod de pasningsmuligheder der er”  og ”Det kan ikke være anderledes. Det er jo stadig professionelle, der tager sig af børnene” siger Lars Klingenberg, formand for FOLA.

”Som forældre kan vi ikke acceptere tingenes tilstand blot fordi der er tale om ”professionelle” pædagoger og medhjælpere” fortsætter Lars Klingenberg. "Vi afleverer vores børn hver morgen i vuggestue, dagpleje og børnehave og for dem handler det i høj grad om tryghed, nærhed og kendte rammer. At aflevere sit barn i en fremmed institution med en masse fremmede børn og voksne, der har en anden pædagogisk hverdag, er ikke en reel mulighed og absolut kun sidste udvej. Personalet kan være nok så kompetent og "professionelt", men det er altså ikke godt nok."

Daginstitutionen er til for børnene og skal understøtte deres trivsel, sundhed, udvikling og læring samt bidrage til, at de får en god og tryg opvækst., sådan som det slås fast i Dagtilbudsloven. "Det er ikke kun en opbevaringsforanstaltning og forældre skal og vil ikke tage til takke med ”det der er”, slutter Lars Klingenberg.

Lars Klingenberg kan træffes på tlf. 70205157 for yderligere kommentarer.

Forældre bøvler med børnepasning

Metro-Xpress 17.september 2009

Lukkedage er et kæmpe problem for familierne.
»Det går absolut den forkerte vej. Det samlede antal lukkedage er et kæmpe problem for familierne. Dels kan man ikke være fleksibel i forhold til arbejdsmarkedet, dels kan det være svært at holde ferie sammen i familien, hvis man skal dække sig ind ved lukkedagene,« siger formanden for Forældrenes Landsforening, Lars Klingenberg.

Når en institution er lukket, kan forældre sende deres barn i en anden institution. Det gør man bare ikke, siger Lars Klingenberg.

Læs hele artiklen her

2,318,849 Unikke besg