Kontakt

Telefon: 70 20 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Foredragsaftener i efteråret 2016

Spændende foredragsaftener i efteråret.Hovedfolder: lille_boern_i_glas.png

Traditionen tro byder vi på en række foredragsaftener rundt om i landet. Spændende arrangementer. Skynd dig - pladserne sælges efter 'først til mølle-princippet'.

Hør:

  • Benny Schytte om 'Legepladsens pædagogik' i Næstved og Hillerød,
  • Rasmus Willig om 'Afvæbnet kritik - om tavshedskulturens pris' og Sine Grumløse 'Det børne- og familiepolitiske forfald i Danmark' i København
  • Carsten Jessen om 'Den livsvigtige leg - om leg og legekultur' i Aalborg
  • John Halse om 'Den nødvendige opdragelse - er opdragelse nødvendig?' i Nykøbing F.
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse.

Vi skal ikke bygge højkvalitetsdagtilbud på frivillighed

Hovedfolder: dorthe2015mindre.jpgMinisteren for børn og undervisning Ellen Trane Nørby foreslår at frivillige overtager en del af arbejdet i danske dagtilbud. Med forslaget indrømmer ministeren også, at der rent faktisk mangler pædagogisk personale i vores dagtilbud, men løsningen er ikke at få frivillige til at hjælpe til, men derimod at indføre en minimumsnormering, der sikrer vores børn nok pædagogiske personale.

’Vi er ikke imod frivillige, men når der er tale om, at frivillige skal overtage almindelige pædagogiske opgaver, så ringer alarmklokkerne’ siger Dorthe Boe Danbjørg, formand for FOLA – Forældrenes Landsforening

’Diverse undersøgelser fra forsommeren viser at der mangler voksne i vores vuggestuer og børnehaver. Der mangler tid til helt almindelig omsorg, basale ting som at have tid til at trøste et barn der er ked af det’ fortsætter Dorthe Boe Danbjørg

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse: Hovedfolder: Dorthe Boe Danbjoerg.jpg

Ja tak, til flere mandlige medarbejdere i vores dagtilbud.

Der verserer en heftig debat i pressen http://www.bt.dk/danmark/foraeldrekrig-i-boernehaver-vil-ikke-have-mandlige-paedagoger-til-at-passe-deres-b og på sociale medier om mænd i vores dagtilbud. Den debat bidrager vi meget gerne til’ siger Dorthe Boe Danbjørg, formand for FOLA – Forældrenes Landsforening

’Børn har brug for samvær med både mænd og kvinder, så vi ser meget gerne langt flere mandlige pædagogiske medarbejdere i vores dagtilbud. Vi skal gøre alt hvad vi kan for at tiltrække flere mænd, specielt på daginstitutioner for de mindre børn, hvor de i særdeleshed er fraværende’

 

Børnenes Grundlovsdag fejres

Onsdag den 1. juni 2016,og dagene omkring, fejrer tusindvis af børn for 21. år i træk Børnenes Grundlovsdag, når en række børneorganisationer traditionen tro går sammen om at markere børns rettigheder rundt om i hele landet.

Hovedfolder: bupl.jpgI år er det 25 år siden, at Danmark skrev under på FN´s Børnekonvention, der også kaldes ”Verdens Børns Grundlov”, og den 1. juni 2016 – og dagene omkring- fejrer en række børneorganisationer traditionen tro Børnenes Grundlovsdag, hvor temaet i år er ”Alle børn har rettigheder”.

1. juni fejres Børnenes Grundlovsdag med et stort arrangement i Hans Tavsens Park på Nørrebro, hvor parken omdannes til en markedsplads. Her kan de fremmødte børn i fællesskab sanse og danse, tromme og sjippe, synge og hula hoppe, slå kolbøtter, blæse sæbebobler og meget mere. Det er gratis at deltage. Børnenes Grundlovsdag fejres også lokalt rundt om i landet i skoler, institutioner, foreninger og organisationer – blandt andet i Maribo, Esbjerg, Køge, Vesthimmerland, Gedve d, Helsinge, Ringe og Høng.

Ny bestyrelse

Hovedfolder: stop_brnebesparelser.jpgNy og arbejdsklar bestyrelse.

På generalforsamlingen i marts valgte vi en stor og arbejdsklar bestyrelse med såvel nye som kendte ansigter. Bestyrelsen har konstitueret sig med Dorthe Boe Danbjørg, formand, Louise Gjervig Lehn, næstformand og Marianne Beck-Nielsen, kasserer. Øvrige bestyrelsesmedlememmer: Anahita Malakians, Kasper Tangsig, Pernille Darling Rasmussen, Einar Gylling Dørup og suppleanter: Jakob Lindahl, Flemming Linnebjerg Rasmussen, Helle Nielsen, Camilla Viby-Mokvist og Charlotte Pedersen.

Velfærdsalliance.dk - aktioner 12. maj

Landsdækkende aktion med omprioriteringsbidraget.Hovedfolder: velfaerdsalliance1.jpg

12. maj markeres modstanden mod omprioriteringsbidraget. 27 steder i landet bliver der sagt nej til milliardbesparelser og ja til velfærd.

Vi er med, fordi for os er åbenlyst, at omprioriteringsbidraget ikke kan undgå at ramme dagtilbudsområdet, som rigtig mange steder i landet trænger til et løft og ikke til yderligere besparelser.

Vi håber rigtig mange vil være med til at markere dagen. Se forslag til enkle aktioner/happenings.

Børnenes Grundlovsdag 1. juni 2016

Børnenes Grundlovsdag 2016

Hovedfolder: bupl.jpgVær med til at sætte fokus på børns rettigheder, når en række organisationer fejrer Børnenes Grundlovsdag d. 1. juni 2016. Organisationerne bag børnenes grundlovsdag arbejder for at alle, der træffer beslutninger om børn, både principielt og i det daglige, har børns rettigheder og vilkår som fokuspunkt i deres overvejelser. 

I København fejres dagen med et stort arrangement for alle børn i Hans Tavsens Park på Nørrebro. Parken omdannes til en markedsplads med masser af gratis aktiviteter og underholdning. Alle er velkomne og det er ganske gratis.

Se invitationen til Børnenes Grundlovsdag i Hans Tavsens Park her

Se muligheden for at søge støtte til lokale arrangementer her

Det frie valg - debat

Det frie valg.Nyheder: emilio_og_aila.png

Der er lige nu debat på Facebook om gode og dårlige daginstitutioner og forældrenes frie valg.

Desværre er det ikke alle forældre, der kan vælge en lille daginstitution med gode normeringer og kort åbningstid. Det frie valg eksisterer langt fra for alle:

  • Fordi dén børnehave ikke findes i den geografiske nærhed
  • Fordi børnehaven ikke har ledige pladser
  • Fordi familiens udgifter til almindelige fornødenheder kræver to forældre som arbejder fuld tid
  • Fordi deltidsstillinger kan være næsten umulige på en række fagområder
  • Fordi mor eller far er eneforsørger og en deltidsindtægt ikke rækker

Der findes altså nogle strukturelle rammer, som begrænser det frie valg. Det er de rammer vi skal arbejde på at ændre frem for at gøre det til dit og mit problem – og i sidste ende vores børns problem.

Vi synes at alle børn, uanset forældrenes valgmuligheder, har ret til en god daginstitution med gode normeringer – altså et tilstrækkeligt antal voksne. Derfor arbejder vi, sammen med andre organisationer, for lovfæstede minimumsnormeringer i alle daginstitutioner, lige som vi arbejder på øget balance i familie- og arbejdsliv. Gode daginstitutioner og fleksibilitet i familielivet vil give alle børn og deres familier mulighed for en langt bedre hverdag.

Politik – Normeringer, minimumsnormeringer

Politik – balance mellem familie- og arbejdsliv

Generalforsamling 2016

12. marts kl. 11.00 er der generalforsamling.Hovedfolder: stop_brnebesparelser.jpg

Se bestyrelsens beretning inkl. forslag til fremtidigt arbejde her

Se en længere udgave af bestyrelsens beretning her og liste over eksterne møder her

Se forslag til budgetter her

Se regnskab 2014 og regnskab 2015

Vi håber at se jer. Tilmelding kan stadig nås.

Se dagsordenen her

Mailkampagne

Inspireret af KFO - Københavns Forældre Organisation opfordrer vi jer hermed til at sende mail til politikerne i Folketingets Børne og Undervisningsudvalg:

Hovedfolder: stop_brnebesparelser.jpgFORTÆL POLITIKERNE PÅ CHRISTIANSBORG HVAD DU MENER OM BESPARELSERNE.

Har du lagt mærke til hvor lidt børnene udenfor skolen fylder i debatten?

Når regeringen taler om hvad der skal bruges penge på siger de: ældre og sundhed og en sjælden gang i mellem folkeskolen. Men aldrig daginstitutioner!

Det vil FOLA - Forældrenes Landsforening gerne lave om på.

I FOLA vil derfor lave en mailkampagne, hvor I nemt kan skrive til folketingsmedlemmerne og gøre opmærksom på den manglende fokus på dagtilbudsområdet..

Regeringens omprioriteringsbidrag vil betyde, at rigtig mange penge fjernes fra børneområdet. Samlet skal kommunerne spare 4,2 mia kr. årligt over de kommende år.

Åbent brev til alle borgmestre: Boykot omprioriteringsbidraget

Åbent brev til alle borgmestre Hovedfolder: stop_brnebesparelser.jpg

Boykot omprioriteringsbidraget. 

Kære borgmestre: Slå hælene i, lyt til forældre og personale, og boykot omprioriteringsbidraget, som vil medføre eklatante besparelser på kernevelfærden.

Som I ved tvinger omprioriteringsbidraget kommunerne til voldsomme besparelser på centrale velfærdsydelser. I skal spare 4,2 mia.kr. årligt over de kommende år.

Københavns overborgmester Frank Jensen opfordrer til boykot af beslutningen, Høje Taastrups borgmester Michael Ziegler er på samme kurs og støttes af flere andre borgmestre. og Martin Damm, formand for KL udtaler, at kommunernes oprør bunder i afmagt og at kommunerne siden 2010 har sparet 11 mia kr. årligt og der er blevet 28.000 færre ansatte. En hel del af de 28.000  er pædagoger på dagtilbudsområdet.

 

 
2,112,851 Unikke besøg