19 February 2019 16:02:28
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse: Sminkede og uanvendelige tal

Sminkede og uanvendelige tal – og ingen opgørelse for gul og grøn stueHovedfolder: dorthe2015mindre.jpg

Den længe ventede normeringsopgørelse er taget i brug. Den har været flere år undervejs, men er nu klar til at give et sammenligneligt billede af de anvendte personaleressourcer i kommunerne.

'Men den nye normeringsopgørelse giver alene et billede på kommunernes samlede normering på hele dagtilbudsområdet. Opgørelsen giver ikke et billede af hvor mange voksne der er til vores børn på gul og grøn stue. Og det er netop disse tal vi har efterlyst' siger Dorthe Boe Danbjørg, formand for FOLA.

'Oven i købet så får vi nogle normeringstal, som ikke stemmer overens med virkeligheden, for i den nye opgørelse medregnes både områdeledere og dagtilbudsledere, som almindeligvis ikke har børne-tid. Ydermere tæller sygemeldt personale og deres eventuelle vikarer med i opgørelsen' fortsætter Dorthe Boe Danbjørg

 
Pressemeddelelse vedr. finanslovsforslaget

Hovedfolder: dorthe2015mindre.jpgFinanslovsforslag - 580 millioner til løft af vores dagtilbud.

I dag lancerede regeringen sit forslag til finanslov for 2017. Forslaget indeholder bl.a. 580 millioner kr. til et løft af vores dagtilbud.

'Vi ser det som et udtryk for, at regeringen trods alt har lyttet til forældre, forskning og de faglige organisationer. Det sætter vi pris på. For vi har i allerhøjeste grad brug for at styrke vores dagtilbud. Flere veluddannede pædagoger er en nødvendighed, hvis vi skal løftet området generelt og i særdeleshed, hvis vi vil løfte de udsatte børn' siger Dorthe Boe Danbjørg, formand for FOLA - Forældrenes Landsforening

'Men 580 millioner kr. rækker ikke til genopretning af området, ligesom det heller ikke kan udligne de kommende kommunale besparelser.

IT i dagtilbud

Tablets og anden IT i vores dagtilbud.Nyheder: aila.jpg

På baggrund af den nystartede underskriftindsamling 'Forældres frihed til at kunne fravælge IT i daginstitutionerne' er der pt. debat om emnet på bl.a. de sociale medier. Vi vil gerne bidrage til debatten:

Som udgangspunkt er vi ikke bange for IT i vores dagtilbud. IT er en almindelig del af hverdagen for de fleste og derfor også en naturlig del af vores dagtilbud. Det betyder ikke at vi er tilhængere af, at vores børns daginstitutionsliv fyldes med digitale spil på bekostning af legen, udelivet og bevægelsen. Slet ikke. Og tabletten må heller aldrig blive erstatning for den pædagog der mangler.

Maddag 2016

14. september er det 'Maddag 2016'Hovedfolder: Alternativet.png

Det er dagen hvor børn, forældre og personale i dagtilbud fejrer det fælles måltid og sætter fokus på børnenes maddannelse. Maddannelse kommer gennem gode fælles oplevelser med mad, madlavning og måltider.

240 daginstitutioner, som allerede har en madordning har meldt sig til at deltage. Har I lyst kan I også nå at være med.

Se forslag til aktiviteter på dagen

Se opskrifter her

Se folder til forældre om Maddag 2016

Velfærdsalliance.dk - aktioner 15. september

Hovedfolder: 079.jpgMed stort pres fra bl.a. Velfærdsalliance.dk, hvor FOLA deltager aktivt, lykkedes det med 74 kommunale aktioner d.12. maj mod omprioriteringsbidraget og for velfærd, at få tilbageført 2,2 mia. kr. fra omprioriteringsbidraget.

Det var en stor sejr, som skyldes en bred modstand med besparelser på velfærden og opbakning til kommunernes forhandlere, som i juni forhandlede aftalen om kommunernes økonomi.. Desværre lykkedes det ikke at få alle besparelser taget af bordet.

Omprioriteringsbidraget er erstattet af et ’moderniserings- og effektiviseringsprogram’, som vil betyde forringelser – også på dagtilbudsområdet.

Derfor er vi atter med, når Velfærdsalliancen kalder til fælles markering mod kommunale besparelser d. 15. september.

Foredragsaftener i efteråret 2016

Spændende foredragsaftener i efteråret.Hovedfolder: lille_boern_i_glas.png

Traditionen tro byder vi på en række foredragsaftener rundt om i landet. Spændende arrangementer. Skynd dig - pladserne sælges efter 'først til mølle-princippet'.

Hør:

  • Benny Schytte om 'Legepladsens pædagogik' i Næstved og Hillerød,
  • Rasmus Willig om 'Afvæbnet kritik - om tavshedskulturens pris' og Sine Grumløse 'Det børne- og familiepolitiske forfald i Danmark' i København
  • Carsten Jessen om 'Den livsvigtige leg - om leg og legekultur' i Aalborg
  • John Halse om 'Den nødvendige opdragelse - er opdragelse nødvendig?' i Nykøbing F.
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse.

Vi skal ikke bygge højkvalitetsdagtilbud på frivillighed

Hovedfolder: dorthe2015mindre.jpgMinisteren for børn og undervisning Ellen Trane Nørby foreslår at frivillige overtager en del af arbejdet i danske dagtilbud. Med forslaget indrømmer ministeren også, at der rent faktisk mangler pædagogisk personale i vores dagtilbud, men løsningen er ikke at få frivillige til at hjælpe til, men derimod at indføre en minimumsnormering, der sikrer vores børn nok pædagogiske personale.

’Vi er ikke imod frivillige, men når der er tale om, at frivillige skal overtage almindelige pædagogiske opgaver, så ringer alarmklokkerne’ siger Dorthe Boe Danbjørg, formand for FOLA – Forældrenes Landsforening

’Diverse undersøgelser fra forsommeren viser at der mangler voksne i vores vuggestuer og børnehaver. Der mangler tid til helt almindelig omsorg, basale ting som at have tid til at trøste et barn der er ked af det’ fortsætter Dorthe Boe Danbjørg

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse: Hovedfolder: Dorthe Boe Danbjoerg.jpg

Ja tak, til flere mandlige medarbejdere i vores dagtilbud.

Der verserer en heftig debat i pressen http://www.bt.dk/danmark/foraeldrekrig-i-boernehaver-vil-ikke-have-mandlige-paedagoger-til-at-passe-deres-b og på sociale medier om mænd i vores dagtilbud. Den debat bidrager vi meget gerne til’ siger Dorthe Boe Danbjørg, formand for FOLA – Forældrenes Landsforening

’Børn har brug for samvær med både mænd og kvinder, så vi ser meget gerne langt flere mandlige pædagogiske medarbejdere i vores dagtilbud. Vi skal gøre alt hvad vi kan for at tiltrække flere mænd, specielt på daginstitutioner for de mindre børn, hvor de i særdeleshed er fraværende’

 

Børnenes Grundlovsdag fejres

Onsdag den 1. juni 2016,og dagene omkring, fejrer tusindvis af børn for 21. år i træk Børnenes Grundlovsdag, når en række børneorganisationer traditionen tro går sammen om at markere børns rettigheder rundt om i hele landet.

Hovedfolder: bupl.jpgI år er det 25 år siden, at Danmark skrev under på FN´s Børnekonvention, der også kaldes ”Verdens Børns Grundlov”, og den 1. juni 2016 – og dagene omkring- fejrer en række børneorganisationer traditionen tro Børnenes Grundlovsdag, hvor temaet i år er ”Alle børn har rettigheder”.

1. juni fejres Børnenes Grundlovsdag med et stort arrangement i Hans Tavsens Park på Nørrebro, hvor parken omdannes til en markedsplads. Her kan de fremmødte børn i fællesskab sanse og danse, tromme og sjippe, synge og hula hoppe, slå kolbøtter, blæse sæbebobler og meget mere. Det er gratis at deltage. Børnenes Grundlovsdag fejres også lokalt rundt om i landet i skoler, institutioner, foreninger og organisationer – blandt andet i Maribo, Esbjerg, Køge, Vesthimmerland, Gedve d, Helsinge, Ringe og Høng.

Ny bestyrelse

Hovedfolder: stop_brnebesparelser.jpgNy og arbejdsklar bestyrelse.

På generalforsamlingen i marts valgte vi en stor og arbejdsklar bestyrelse med såvel nye som kendte ansigter. Bestyrelsen har konstitueret sig med Dorthe Boe Danbjørg, formand, Louise Gjervig Lehn, næstformand og Marianne Beck-Nielsen, kasserer. Øvrige bestyrelsesmedlememmer: Anahita Malakians, Kasper Tangsig, Pernille Darling Rasmussen, Einar Gylling Dørup og suppleanter: Jakob Lindahl, Flemming Linnebjerg Rasmussen, Helle Nielsen, Camilla Viby-Mokvist og Charlotte Pedersen.

Velfærdsalliance.dk - aktioner 12. maj

Landsdækkende aktion med omprioriteringsbidraget.Hovedfolder: velfaerdsalliance1.jpg

12. maj markeres modstanden mod omprioriteringsbidraget. 27 steder i landet bliver der sagt nej til milliardbesparelser og ja til velfærd.

Vi er med, fordi for os er åbenlyst, at omprioriteringsbidraget ikke kan undgå at ramme dagtilbudsområdet, som rigtig mange steder i landet trænger til et løft og ikke til yderligere besparelser.

Vi håber rigtig mange vil være med til at markere dagen. Se forslag til enkle aktioner/happenings.

2,300,404 Unikke besg