Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
IT i dagtilbud

Tablets og anden IT i vores dagtilbud.Nyheder: aila.jpg

På baggrund af den nystartede underskriftindsamling 'Forældres frihed til at kunne fravælge IT i daginstitutionerne' er der pt. debat om emnet på bl.a. de sociale medier. Vi vil gerne bidrage til debatten:

Som udgangspunkt er vi ikke bange for IT i vores dagtilbud. IT er en almindelig del af hverdagen for de fleste og derfor også en naturlig del af vores dagtilbud. Det betyder ikke at vi er tilhængere af, at vores børns daginstitutionsliv fyldes med digitale spil på bekostning af legen, udelivet og bevægelsen. Slet ikke. Og tabletten må heller aldrig blive erstatning for den pædagog der mangler.

Maddag 2016

14. september er det 'Maddag 2016'Hovedfolder: Alternativet.png

Det er dagen hvor børn, forældre og personale i dagtilbud fejrer det fælles måltid og sætter fokus på børnenes maddannelse. Maddannelse kommer gennem gode fælles oplevelser med mad, madlavning og måltider.

240 daginstitutioner, som allerede har en madordning har meldt sig til at deltage. Har I lyst kan I også nå at være med.

Se forslag til aktiviteter på dagen

Se opskrifter her

Se folder til forældre om Maddag 2016

Velfærdsalliance.dk - aktioner 15. september

Hovedfolder: 079.jpgMed stort pres fra bl.a. Velfærdsalliance.dk, hvor FOLA deltager aktivt, lykkedes det med 74 kommunale aktioner d.12. maj mod omprioriteringsbidraget og for velfærd, at få tilbageført 2,2 mia. kr. fra omprioriteringsbidraget.

Det var en stor sejr, som skyldes en bred modstand med besparelser på velfærden og opbakning til kommunernes forhandlere, som i juni forhandlede aftalen om kommunernes økonomi.. Desværre lykkedes det ikke at få alle besparelser taget af bordet.

Omprioriteringsbidraget er erstattet af et ’moderniserings- og effektiviseringsprogram’, som vil betyde forringelser – også på dagtilbudsområdet.

Derfor er vi atter med, når Velfærdsalliancen kalder til fælles markering mod kommunale besparelser d. 15. september.

Foredragsaftener i efteråret 2016

Spændende foredragsaftener i efteråret.Hovedfolder: lille_boern_i_glas.png

Traditionen tro byder vi på en række foredragsaftener rundt om i landet. Spændende arrangementer. Skynd dig - pladserne sælges efter 'først til mølle-princippet'.

Hør:

  • Benny Schytte om 'Legepladsens pædagogik' i Næstved og Hillerød,
  • Rasmus Willig om 'Afvæbnet kritik - om tavshedskulturens pris' og Sine Grumløse 'Det børne- og familiepolitiske forfald i Danmark' i København
  • Carsten Jessen om 'Den livsvigtige leg - om leg og legekultur' i Aalborg
  • John Halse om 'Den nødvendige opdragelse - er opdragelse nødvendig?' i Nykøbing F.
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse.

Vi skal ikke bygge højkvalitetsdagtilbud på frivillighed

Hovedfolder: dorthe2015mindre.jpgMinisteren for børn og undervisning Ellen Trane Nørby foreslår at frivillige overtager en del af arbejdet i danske dagtilbud. Med forslaget indrømmer ministeren også, at der rent faktisk mangler pædagogisk personale i vores dagtilbud, men løsningen er ikke at få frivillige til at hjælpe til, men derimod at indføre en minimumsnormering, der sikrer vores børn nok pædagogiske personale.

’Vi er ikke imod frivillige, men når der er tale om, at frivillige skal overtage almindelige pædagogiske opgaver, så ringer alarmklokkerne’ siger Dorthe Boe Danbjørg, formand for FOLA – Forældrenes Landsforening

’Diverse undersøgelser fra forsommeren viser at der mangler voksne i vores vuggestuer og børnehaver. Der mangler tid til helt almindelig omsorg, basale ting som at have tid til at trøste et barn der er ked af det’ fortsætter Dorthe Boe Danbjørg

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse: Hovedfolder: Dorthe Boe Danbjoerg.jpg

Ja tak, til flere mandlige medarbejdere i vores dagtilbud.

Der verserer en heftig debat i pressen http://www.bt.dk/danmark/foraeldrekrig-i-boernehaver-vil-ikke-have-mandlige-paedagoger-til-at-passe-deres-b og på sociale medier om mænd i vores dagtilbud. Den debat bidrager vi meget gerne til’ siger Dorthe Boe Danbjørg, formand for FOLA – Forældrenes Landsforening

’Børn har brug for samvær med både mænd og kvinder, så vi ser meget gerne langt flere mandlige pædagogiske medarbejdere i vores dagtilbud. Vi skal gøre alt hvad vi kan for at tiltrække flere mænd, specielt på daginstitutioner for de mindre børn, hvor de i særdeleshed er fraværende’

 

Børnenes Grundlovsdag fejres

Onsdag den 1. juni 2016,og dagene omkring, fejrer tusindvis af børn for 21. år i træk Børnenes Grundlovsdag, når en række børneorganisationer traditionen tro går sammen om at markere børns rettigheder rundt om i hele landet.

Hovedfolder: bupl.jpgI år er det 25 år siden, at Danmark skrev under på FN´s Børnekonvention, der også kaldes ”Verdens Børns Grundlov”, og den 1. juni 2016 – og dagene omkring- fejrer en række børneorganisationer traditionen tro Børnenes Grundlovsdag, hvor temaet i år er ”Alle børn har rettigheder”.

1. juni fejres Børnenes Grundlovsdag med et stort arrangement i Hans Tavsens Park på Nørrebro, hvor parken omdannes til en markedsplads. Her kan de fremmødte børn i fællesskab sanse og danse, tromme og sjippe, synge og hula hoppe, slå kolbøtter, blæse sæbebobler og meget mere. Det er gratis at deltage. Børnenes Grundlovsdag fejres også lokalt rundt om i landet i skoler, institutioner, foreninger og organisationer – blandt andet i Maribo, Esbjerg, Køge, Vesthimmerland, Gedve d, Helsinge, Ringe og Høng.

Ny bestyrelse

Hovedfolder: stop_brnebesparelser.jpgNy og arbejdsklar bestyrelse.

På generalforsamlingen i marts valgte vi en stor og arbejdsklar bestyrelse med såvel nye som kendte ansigter. Bestyrelsen har konstitueret sig med Dorthe Boe Danbjørg, formand, Louise Gjervig Lehn, næstformand og Marianne Beck-Nielsen, kasserer. Øvrige bestyrelsesmedlememmer: Anahita Malakians, Kasper Tangsig, Pernille Darling Rasmussen, Einar Gylling Dørup og suppleanter: Jakob Lindahl, Flemming Linnebjerg Rasmussen, Helle Nielsen, Camilla Viby-Mokvist og Charlotte Pedersen.

Velfærdsalliance.dk - aktioner 12. maj

Landsdækkende aktion med omprioriteringsbidraget.Hovedfolder: velfaerdsalliance1.jpg

12. maj markeres modstanden mod omprioriteringsbidraget. 27 steder i landet bliver der sagt nej til milliardbesparelser og ja til velfærd.

Vi er med, fordi for os er åbenlyst, at omprioriteringsbidraget ikke kan undgå at ramme dagtilbudsområdet, som rigtig mange steder i landet trænger til et løft og ikke til yderligere besparelser.

Vi håber rigtig mange vil være med til at markere dagen. Se forslag til enkle aktioner/happenings.

Børnenes Grundlovsdag 1. juni 2016

Børnenes Grundlovsdag 2016

Hovedfolder: bupl.jpgVær med til at sætte fokus på børns rettigheder, når en række organisationer fejrer Børnenes Grundlovsdag d. 1. juni 2016. Organisationerne bag børnenes grundlovsdag arbejder for at alle, der træffer beslutninger om børn, både principielt og i det daglige, har børns rettigheder og vilkår som fokuspunkt i deres overvejelser. 

I København fejres dagen med et stort arrangement for alle børn i Hans Tavsens Park på Nørrebro. Parken omdannes til en markedsplads med masser af gratis aktiviteter og underholdning. Alle er velkomne og det er ganske gratis.

Se invitationen til Børnenes Grundlovsdag i Hans Tavsens Park her

Se muligheden for at søge støtte til lokale arrangementer her

Det frie valg - debat

Det frie valg.Nyheder: emilio_og_aila.png

Der er lige nu debat på Facebook om gode og dårlige daginstitutioner og forældrenes frie valg.

Desværre er det ikke alle forældre, der kan vælge en lille daginstitution med gode normeringer og kort åbningstid. Det frie valg eksisterer langt fra for alle:

  • Fordi dén børnehave ikke findes i den geografiske nærhed
  • Fordi børnehaven ikke har ledige pladser
  • Fordi familiens udgifter til almindelige fornødenheder kræver to forældre som arbejder fuld tid
  • Fordi deltidsstillinger kan være næsten umulige på en række fagområder
  • Fordi mor eller far er eneforsørger og en deltidsindtægt ikke rækker

Der findes altså nogle strukturelle rammer, som begrænser det frie valg. Det er de rammer vi skal arbejde på at ændre frem for at gøre det til dit og mit problem – og i sidste ende vores børns problem.

Vi synes at alle børn, uanset forældrenes valgmuligheder, har ret til en god daginstitution med gode normeringer – altså et tilstrækkeligt antal voksne. Derfor arbejder vi, sammen med andre organisationer, for lovfæstede minimumsnormeringer i alle daginstitutioner, lige som vi arbejder på øget balance i familie- og arbejdsliv. Gode daginstitutioner og fleksibilitet i familielivet vil give alle børn og deres familier mulighed for en langt bedre hverdag.

Politik – Normeringer, minimumsnormeringer

Politik – balance mellem familie- og arbejdsliv

2,213,190 Unikke besøg