KL er ude af trit med forældre 

KL er ude af trit med forældre 

KL har udsendt et katalog over det, som, de mener, vil være den bedste ramme om det gode børneliv. Rammen indeholder 5 punkter, hvor normeringer og forældre ikke er nævnt en eneste gang. KL vil have en bedre grunduddannelse på pædagoguddannelsen, et nyt studie af kvalitet, en koordinationsgruppe - som skal skabe sammenhæng på børneområdet, skoleledere som ledere af dagtilbud, og så topper de med et  forskningsråd, der skal lave praksisstudier. 

”Det undrer mig at KL melder sådan ud. Hvordan kan man se dokumentarer om dagtilbud med behov for flere hænder, se tusindvis af forældre på gaden i hele landet demonstrere for bedre normeringer, overhøre hjerteskærende beretninger om små børn, der ikke bliver skiftet osv. osv. Hvordan kan man overse, at der allerede findes temmelig meget forskning på dagtilbudsområdet og temmelig mange praksisnære studier, som over en kam peger på at gode normeringer er og bliver grundstenen i en højkvalitetsinstitution?” siger Signe Nielsen, formand for FOLA: ”Det virker som om vi  begynder fra nul hver eneste gang” 

I indledningen nævnes det, at normeringer er vigtige. Men de 5 punkter er der ikke et ord om bedre normeringer.   

”Vi har hørt det her for tit. Hver eneste gang nogen siger ´normeringer er vigtige men´ så kommer der ikke mere om normeringer, men altid noget om ledelse og lanceringen af nogle nye syltekrukker, hvor der skal undersøges kvalitet.” siger Signe Nielsen: ”skulle vi ikke snart komme i gang med at handle på det vi ved?” 

Noget som også undrer i FOLA er, hvordan KL er nået frem til, at deres udspil er dannet på baggrund af coronerfaringer.  

”Vi hører enstemmigt forældre og pædagoger slå fast, at bedre normeringer og mindre børnegruppe har skabt ro og nærvær. Det er en total fælles oplevelse at børnene rykker sig markant under de forhold. Hvordan har KL kunnet undgå at høre det? I min optik, så må der ikke være så langt mellem et organ som KL og borgerne. KL har magt og KL burde bruge den magt til at varetage kommunernes interesser. Men når KL viser sig at være så meget ude af  af trit med os, der bor ude i kommunerne, så bliver man ærlig talt temmelig desillusioneret,” siger Signe Nielsen 

I FOLA lyder der også et stort nej tak til, at skolelederne skal have nemmere adgang til at lede dagtilbud, ved at gøre den såkaldte landsbyordning nemt tilgængelig for alle. 

”Vi vil ikke have dagtilbud ind under skolerne. Dagtilbud er dagtilbud. Vores børn har brug for flere voksen omkring sig ikke en ny ledelsesform. At bruge inklusionsopgaven, som alibi er langt ude. Samarbejde mellem dagtilbud og skole er fantastisk godt. Når det virker, er det fordi, der er respekt om de forskellige fagligheder - også på ledelsesniveau. At tro, at man skal have samme leder for at skabe samarbejde og sammenhæng er en eklatant misforståelse.  

For yderligere kommentarer kontakt Signe Nielsen, Formand For FOLA, Forældrenes Landsorganisation 

Mobil: 40 12 98 09