Uhørte meldinger fra formanden fra Kommunernes Landsforening

I FOLA, Forældrenes Landsorganisation er man chokerede over de meldinger, som KL’s formand Jacob Bundsgaard er ude med. Han peger helt ublu på, at den økonomiske krise, som kommer med coronakrisen, vil kunne blive finansieret af Danmarks børn.

Han insinuerer at grundlaget for minimumsnormeringerne er revet væk:

 

Man [skal] alt andet lige finde ressourcerne på andre områder, hvis man stadig skal køre det her igennem.

siger Bundsgaard til Politiken

 

Men det er ikke et nyt standpunkt for KL-formanden.

 

Jeg må sige at jeg er chokeret. Det er frækt det her. Vi ved at KL’ s formand har arbejdet imod minimumsnormeringer fra dag et. Men at han så bruger den her krise, som rammer os alle sammen, til at undsige beslutninger, som allerede er vedtaget af regeringen, er helt uhørt. Vi håber, at der er tale om enegang fra Jacob Bundsgaards side, for ellers står vi med en tillidskrise oveni. Det er det sidste, der er brug for. Minimunsnormeringerne er vedtaget, det kan ingen løbe fra.

siger Signe Nielsen, Formand for FOLA, Forældrenes landsorganisation.

 

KL-formanden går videre end det. Han peger på, at også daginstitutioner og skoler og også andre af de store velfærdsområder kommer til at betale:

 

Coronakrisen kommer til at betyde, at den offentlige sektor kommer til at holde for økonomisk. På det specialiserede socialområde og socialområdet generelt. Det er daginstitutioner, folkeskoler og ældreområdet, som er de store og tunge velfærdsområder. Det er der, der er nogle penge at hente.

udtaler han til Politiken.

 

I FOLA kan man ikke genkende billedet af, at der er penge at hente. Tværtimod. Før Corona var der bred enighed blandt alle partier om, at der var for få ansatte sammen med vores børn i vuggestuer og børnehaver, det forhold har ikke ændret sig.

 

Har Jacob Bundsgaard ikke fulgt med? Ved han slet ikke at børne og ungeområdet er udsultet? Som forældre ved vi, at det ikke holder vand, der er ingen penge at komme efter. Tværtimod. Der skal flere penge til, de penge er afsat og minimumsnormeringer er vedtaget. Corona eller ej – så skal vi have en ny dagsorden på børneområdet. Børn og unge skal prioriteres. De er fremtiden. Det er vores ansvar at give dem de rette betingelser for deres udvikling. Det kan ikke diskuteres.

siger Signe Nielsen.

 

Link til artikel i Politiken her.

​For yderligere kommentar kontakt Signe Nielsen, Formand for FOLA, Forældrenes Landsorganisation

Mobil 40 12 98 09

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.