25 March 2019 12:59:02
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Artikel MetroeXpress 5. januar 2011

Artikel MetroXpress 5. januar 2011 af Charlotte Holst og Klaus Lange 

Fjern pædagoger og få besværlige børn.

Børnehavebørn uden voksenkontakt bliver skolernes hovedpine om få år, advarer eksperter i kølvandet på gårdagens MetroXpress-historie om tyndt bemandede institutioner.
En rivende flod af børn med næsten ingen voksne til at sejle dem trygt i land. Det er den virkelighed, flere af landets daginstitutioner står midt i som følge af de nedskæringer, metroXpress beskrev i går. Men det bliver dyrt at spare på voksenkræfterne, siger flere kilder.

»Vi vil se endnu flere elever uden sociale normer, der giver skolerne grå hår i hovedet. De er mest påvirkelige som småbørn, og jo ældre de bliver, jo sværere bliver det at genskabe deres tillid. Det er katastrofalt,« siger formanden for Pædagogiske Psykologers Forening, Bjarne Nielsen.

I går fortalte metroXpress om en institution i Vordingborg Kommune, hvor tre voksne skal tage sig af 87 børn i ydertimerne om fredagen. Forskere fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) har dokumenteret, at ordentlig bemanding i institutionerne er afgørende for blandt andet børns IQ og indlæringsevne. Børnepsykolog Mar-grethe Brun Hansen kalder sagen ‘sørgelig’ og siger:

»Det er da forunderligt, at man ikke spørger, hvad årsagen er til, at der bruges så mange penge på specialundervisning? Hvorfor spørger man ikke, hvor meget voksenkontakt disse børn har haft? De bliver kaldt uopdragne. Jeg kalder det, at de ikke er blevet set,« siger Margrethe Brun Hansen, der mener, at vi vil se endnu flere skolebørn, der er ukoncentrerede og ikke har lært at løse konflikter.

Formanden for forældreorganisationen Fola, Lars Klingenberg, vil have politikerne på banen:

»Når det er så groft, som der er lagt op til i eksempelvis Vordingborg, bør der gribes ind. En kommune må ikke kunne spare så drastisk, for det vil skade børnene på længere sigt.«

2,322,448 Unikke besg