25 March 2019 12:50:27
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse - Lektiecaféer tvinges igennem ad bagvejen

Lektiecaféer tvinges igennem ad bagvejen

Selv om det står klokkeklart i lovteksten (se bilag 1) til den vedtagne skolereform, at lektiecaféen skal være frivillig og at der skal tilbydes SFO/fritidstilbud til de elever, der ikke deltager, vælger flere skoler og kommuner at indføre tvunget lektiecafé ad bagvejen. Enten ved at lægge timerne midt på dagen eller ved at undlade at tilbyde relevante fritidstilbud som alternativ.

”Det er naturligvis helt uacceptabelt at indføre en tvunget lektiecafé ad bagvejen, så længe den pr. lov er frivillig. Det må de pågældende kommuner og skoler respektere, for lovteksten er helt klar på det område og vi er mange forældre, der ikke ønsker de lange skoledage med lektietid på skolen på bekostning af børnenes fritid,” fortæller Line Riiskjær Høi, bestyrelsesmedlem i FOLA – Forældrenes Landsforening samt stifter af facebookgruppen 'Forældre imod den nye folkeskolereform' med 5.500 aktive medlemmer.

De Konservatives Uddannelsestænketanks formand Casper Strunge bakker op, og siger; ”Det var intentionen med den folkeskoleaftale der blev indgået i juni 2013, at lektiecaféerne skulle være et frivilligt tilbud. Nu ser det ud til, at en del kommuner ikke forvalter efter loven og intentionerne bag denne”.

Se hele pressemeddelelsen

2,322,398 Unikke besg