19 March 2019 16:39:41
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Åbent brev til Hedensted kommune vedr. frivillige forældre i dagtilbud

Åbent brev til politikere i Hedensted Kommune.

Vedr. forældre som frivillig arbejdskraft i Hedensted kommunes daginstitutioner.

Vi sætter stor pris på at I som politikere har øje for, at børnefamilierne har brug for udvidet åbningstider, som matcher forældrenes behov for pasning på skæve tidspunkter. Men dagtilbuddet skal stadig tage udgangspunkt i dagtilbudslovens formålsparagraf om at fremme børns udvikling, trivsel og læring.

Bag jeres forslag, om at skiftende frivillige forældre skal overtage det pædagogiske arbejde i vuggestuer og børnehaver, ligger et manglende kendskab til børns behov for trygge og forudsigelige rammer.

Det er absolut ikke ligegyldigt, om det er skiftende – og dermed ukendte – forældre eller om det er det kendte faste pædagogiske personale, der tager imod børnene om morgenen eller tager vare på dem sidst på dagen. Ofte er det netop i ydertimerne, at der er behov for god pædagogisk indsigt og kendskab til barnets behov og mønstre – f.eks. i den ”svære aflevering” eller når barnets energi er ved at være brugt op, efter en hel dag i institution.

Som forældre har vi en forventning om at det pædagogiske arbejde foregår fra det øjeblik barnet møder i institutionen til det hentes igen - og ikke blot nogle timer midt på dagen. Der er vigtige faglige årsager til at vi uddanner pædagoger og prioriterer at have veluddannede pædagoger til at varetage det pædagogiske arbejde med vores børn. Børn der har gået i børnehaver med uddannet personale og gode normeringer klarer sig langt bedre, bliver mere intelligente, mere skoleparate og mere selvhjulpne som voksne (SFI´s Forskningsoversigt 2009).

Frivillige forældre skal ikke overtage det pædagogiske personales arbejde.

Vores dagtilbud har fokus på pædagogisk udvikling, læring og trivsel. Børn skal ikke udsættes for mere eller mindre ukendte skiftende voksne - hverken når de møder om morgenen eller i timerne før de hentes igen.

Med venlig hilsen

Dorthe Boe Danbjørg

formand for FOLA - Forældrenes Landsforening

tlf. 26202186

2,318,928 Unikke besg