25 March 2019 13:05:58
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Pressemeddelelse om støtteforeninger i daginstitutioner

Pressemeddelelse.

Vedr. dagens debat om Støtteforeninger til daginstitutioner i PolitikenHovedfolder: dorthe.jpg

Indlægget ”Kreative forældre passer kun på deres egne børn” i dagens udgave af Politiken rejser endnu en gang debatten om frivillighed i landets daginstitutioner – denne gang med forældres økonomiske bidrag til støtteforeninger som omdrejningspunkt.

FOLA er på alle måder tilhængere af forældreengagement og forældreinvolvering i daginstitutionerne, f.eks. ifm. sociale arrangementer hvor børnene deltager. Men det bør aldrig være i form af ekstra økonomiske bidrag eller frivilligt arbejde, der erstatter det faste personale.

Ekstra forældrebetaling har pr. automatik en social slagside. Det vil skabe A-og B-institutioner – og potentielt A- og B-familier inden for samme institution. Samtidig fjerner støtteforeningerne og forældrense frivillige økonomiske bidrag fokus fra, hvad man med rette kan forvente af ”kvalitet i grundydelsen” på basis af den faste forældrebetaling. Dermed fjernes også vores fælles incitament til at lægge pres på politikere for at sikre ”kvalitet i grundydelsen”.

Forældre skal ikke købe bleer og frugt, betale til flere udflugter, ansatte eller beskæftigelsesmaterialer til deres børn. Og forældre skal ikke erstatte sygemeldte pædagoger, male vinduer, anlægge legepladser, agere rengøringsassistent eller flyttemand.

Daginstitutionsområdet er en samfundsopgave med udgangspunkt i et lighedsprincip, hvor alle børn - uanset deres forældres økonomiske ressourcer - tilbydes de samme vilkår.

Det princip bør fastholdes.

Med venlig hilsen

Dorthe Boe Danbjørg

Formand for FOLA, Forældrenes Landsforening.

Tlf. 26202186

Debatindlægget i Politiken i dag: http://politiken.dk/debat/profiler/poulaaroee/ECE2478352/kreative-foraeldre-passer-kun-paa-deres-egne-boern/

2,322,461 Unikke besg