19 March 2019 06:51:07
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Børnenes Grundlovsdag 2017

Vær med til at fejre Børnenes Grundlovsdag 2017

Børnenes Grundlovsdag bliver i 2017 afholdt torsdag d. 1. juni med temaet:

'Retten til det gode børneliv'

Alle børn har ret til et godt børneliv. Det sætter Børnenes Grundlovsdag fokus på i 2017 hvor, dagen fejres og markeres for 22. gang.

Børnenes Grundlovsdag fejres over hele landet. I København er der et stort arrangement i Hans Tavsens park.

Hermed en stor opfordring til, at I alle - dagtilbud, fritidstilbud, skoler og hvem, der har lyst –  fejrer dagen lokalt, da de lokale arrangementer udgør en meget betydningsfuld del af markeringen af Børnenes Grundlovsdag.

Fejring af dagen kan ske på mange måder alt afhængig af børnenes alder, de lokale ønsker og ressourcer. Det kan være små arrangementer i en enkelt institution/skole eller det kan være større arrangementer på tværs af flere institutioner eller skoler. Fælles for alle arrangementer er, at der sættes fokus på retten til det gode børneliv.

Temaet kan give anledning til emnearbejde i institutionen eller skolen. Eksempelvis kan man samle børns egne udsagn om det gode børneliv eller, børnene kan tegne tegninger om det gode børneliv. Tegningerne kan udstilles i institutionen eller på det nærmeste bibliotek. Der er mange muligheder.

Én aktivitet skal dog være fælles for alle børn i hele landet – nemlig at synliggøre og markere, at børns rettigheder er vigtige. I løbet af selve Børnenes Grundlovsdag anbefales det, at synge sangen ”Alle børn har ret”. Dette kan foregå på gader, stræder, torve, inde i institutionen, på skolen, udenfor  på legepladser osv. Sangen findes på Børnenes Grundlovsdags hjemmeside. Her

Arrangementets størrelse er ikke afgørende. Det vigtige er, at der er lokal opbakning til Børnenes Grundlovsdag og, at børns rettigheder bliver sat på dagordenen rundt omkring i landet.

Der er mulighed for at søge om økonomisk støtte til de lokale Børnenes Grundlovsarrangementer. I kan sende jeres ansøgning til fola@fola.dk. Der gives maks. Kr. 3.000 i støtte pr. arrangement. Ansøgningsfristen er 1. marts Svar vedr. indkomne ansøgninger gives senest d. 15. marts  2017

I må også meget gerne informere om Jeres spændende arrangementer og fejring af Børnenes Grundlovsdag til gensidig inspiration. Indsend informationer –  gerne bilagt fotos – til Børnenes Grundlovsdag (arbejds- og styregruppe) .

Se vores pædagogiske inspirationskatalog http://boernenesgrundlovsdag.dk/sommer%202015/BGD_Paed_inspiration_2korr.pdf og hæfte om Børns rettigheder http://boernenesgrundlovsdag.dk/boernenesgrundlovsdag.dk-18.html

Følg med på boernenesgrundlovsdag.dk og på Facebook

Med venlig hilsen

Børnenes Grundlovsdag

Lotte Hansen

sekretariatsleder

FOLA - Forældrenes Landsforening

fola@fola.dk

tlf. 70205154

 

Børnenes Grundlovsdag er et samarbejde mellem: BUPL * FOA – Fag og Arbejde * Børns Vilkår * fobu - Landsdækkende Paraplyorganisation *  FOLA – Forældrenes Landsforening * Foreningen Grønlandske Børn * Dansk Folkehjælp * Det Centrale Handicapråd * DUI - Leg og virke * Institut for menneskerettigheder * Red Barnet Ungdom * Ungdommens Røde Kors.

 

2,318,463 Unikke besg